Få krøller som Astrid Olsen

Krøller med glattejern

Hvis du ikke lige har råd til at investere i et krøllejern, så kan du også sagtens lave smukke krøller med det glattejern, du har i forvejen. Det er dog vigtigt, at dit glattejern har afrundede kanter. Det må altså ikke være kantet, da de skarpe kanter ikke duer til at lave bløde, runde krøller

5 tips til at lave krøller med glattejern

- Du skal helst være bevidst om, hvilken vej du drejer glattejernet, når du krøller håret. Hvis du drejer glattejernet ind mod ansigtet, så bukker krøllerne også ind mod ansigtet. Hvis du derimod drejer det væk fra dit ansigt, så vender krøllerne væk fra ansigtet. Vi anbefaler klart, at du i det forreste hår, drejer glattejernet væk fra ansigtet, hvor det gerne må være mere tilfældigt bagpå.

- Et rigtig godt tip er, at jo langsommere du trækker glattejernet gennem håret, desto mere faste bliver dine krøller. Hvis du altså vil have et løsere og mere naturligt fald, så skal du bare trække glattejernet hurtigt igennem hår. Hvis du derimod vil have mere markante krøller, så trækker du bare langsommere.

- Du kan også styre størrelsen på dine krøller. Størrelsen på dine krøller afhænger nemlig af, hvor store sektioner af håret, du krøller af gangen. Hvis du altså gerne vil have små og faste krøller, så skal du bare krøller små sektioner eller mindre totter af gangen. Hvis du derimod gerne vil have store og løse krøller, så skal du blot krølle større sektioner.

- Når du skal krølle håret, så vil man gerne have et meget naturligt look. Derfor er det vigtigt, at man lærer at krølle håret den rigtige vej, men du skal også huske at krølle håret helt ned til spidsen. Hvis du ikke kommer helt ud i enderne, så ender du med et stykke glat hår for neden, og det bliver kunstigt at se på.

- Når du har lavet dine krøller, så er der et sidste, men også meget vigtig tip. Du skal helst vente med at sætte dit hår op eller style det med hårprodukter, da håret skal have mulighed for at køle af. Hvis håret får mulighed for at køle af, så er krøllerne meget mere faste resten af dagen.

Hvordan vælger man de rigtige hårplejeprodukter til sine krøller?

Brug en mild shampoo

Som udgangspunkt bør du undgå at vaske dit hår hver dag. De dage hvor du gør, bør du vælge en mild shampoo som eksempelvis denne fra Gun-Britt, der nænsomt renser dit hår samtidigt med at hovedbunden tilføres intens fugt og pleje. Det er blandt andet ekstrakter fra pebermynte, rosmarin og humle, der er med til at køle hovedbunden, som også giver god effekt på skældannelse.

Vælg en balsam med mere fugt

Hvis du har krøllet hår eller ofte laver krøller selv, så vælg en balsam med mere fugt, det vil lade dit hårs naturlige bølger træde frem, og så modvirker den også tørt og kruset hår, så du få bløde krøller fulde af bevægelse

Giv ekstra fugt efter vask

Hvis dit hår trænger til mere fugt, så skal du have fat i denne hårmaske. Den passer til alle hårtyper, og så giver den en intens, cremet og fugtgivende behandling, der virkelig reparerer skadet hår.

Find en god varmebeskytter

Hvis du ikke har naturlige krøller, men laver dem selv med krølle- eller glattejern, så er denne heat protection spray et musthave. Det er en plejende spray, der beskytter op til 220 grader, men den plejer også dit hår, så det bliver mere modstandsdygtigt.

Få flotte krøller, mens du sover

Det kan godt tage tid at lave de perfekte krøller, og vi vil egentlig gerne bruge mindre tid på styling og mere tid på sjov og ballade. Derfor har vi været på jagt efter en nem måde at få smukke krøller på. Vi kender alle metoden, hvor du går i bad aftenen før og fletter håret, men looket er bare ikke særlig naturligt. I stedet bør du sno dit våde hår. Vi har lavet en hurtig guide til dig lige her:

- Først deler du dit hår op i to lige store totter

- Derefter deler du de to op i to nye totter, så du I alt har fire totter hår

- Derefter begynder du at sno totterne sammen to og to

- Sæt de to snoede totter fast med spænder, så du også kan sove med det i

- Næste dag tager du spænderne forsigtigt ud, hvorefter du har de fineste, naturlige krøller

Pssst… Størrelsen på krøllerne afhænger af, hvor tykke klumper du snor sammen, så du kan selv bestemme, hvilket look du gerne vil have næste dag.

Styling og pleje af naturlige krøller

Loading...