Tilbage til journal
Skønhed

Denne solcreme gør det lettere at beskytte det område i ansigtet, flest kvinder glemmer

null

Tekst Marie Alkestrup

Vi guider til sæsonens bedste solcreme, blandt andet den, som ikke tilstopper porerne, og som gør det lidt nemmere at smøre det sted, allerflest kvinder glemmer at beskytte.

Er du i tvivl om, hvor høj en faktor, hvor meget solcreme du skal bruge, og hvor ofte du skal genpåføre? Så læs med her, og få svar på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål om solbeskyttelse, samt en guide til de solcremer, som gør det meget nemmere at få brugt den vigtige solcreme - hver eneste dag.







Hvor meget solcreme skal jeg bruge?

Reglen lyder på, at du til ansigtet skal bruge, hvad der svarer til den mængde solcreme, der kan være pegefingeren samt en hel håndfuld solcreme til kroppen. Bruger du solcreme på spray, skal huden gerne føles fedtet i mindst fem minutter efter, at du har sprayet. Så er du sikker på at have fået nok produkt på huden.



Hvilke fejl begår folk oftest, når de påfører solcreme?

Den største fejl er oftest, at man ikke bruger nok solcreme. Bruger du for lidt produkt, betyder det, at du ikke får den dækning, som faktoren på din solcreme angiver.

Desuden glemmer mange kvinder at påføre solcreme på huden under og over øjnene, hvorimod mange mænd oftest glemmer at bruge solbeskyttelse på ørerne.



Skal man også huske daglig solbeskyttelse, hvis man har en meget pigmenteret hud?

Har du meget pigment, vil du naturligt have en minimal anelse mere solbeskyttelse i huden end de mindst pigmenterede hudtoner, men det betyder ikke, at du ikke skal bruge solcreme. Mørk hud er også i fare for at udvikle hudkræft, ligesom at en hud med meget pigment faktisk har større tendens til hyperpigmentering. Hyperpigmentering kan vise sig i mørke pigmentpletter - i sjældne tilfælde også lyse pletter - og der ses på huden, når huden giver tegn på, at den over tid har fået for meget sol og dermed fået solskader. Vil du passe på huden, skal der derfor solfaktor på med mindst faktor 15 - uanset hudtone.



Hvilken faktor?

Kræftens bekæmpelse anbefaler, at man som minimum bruger faktor 15, men er du meget lys i huden, lyder anbefalingen på spf 30 eller 50, ligesom at der også anbefales højere faktorer, hvis du for eksempel er på solferie i Thailand.

Ligeledes råder de til, at du bruger en solcreme med både UVA- og UVB-beskyttelse, og at der bruges solbekyttelse, når UV-indekstet er over tre, hvilket det oftest er i dagene fra april til september.



Hvor ofte skal man påføre sin solbeskyttelse?

Er du kun ude i få minutter ad gangen, for eksempel til og på vej fra arbejde, skulle en ordentlig påføring om morgenen være nok - givet at du bruger den anbefalede mængde svarende til en finger solcreme i ansigtet.

Er du på solferie, lyder anbefalingen på genpåføring af solcremen omtrent hver anden time, og særligt efter du har været en tur i vandet.



Hvad gør man, hvis man har tendens til at slå ud ved brug af solcreme?

Bliver huden tilstoppet ved brug af solcreme, kan det aldrig anbefales, at du undlader solbeskyttelse. Det handler derimod om at finde en ikke-tilstoppende solcreme, og at få renset solcremen ordentligt af om aftenen. Et godt råd er at starte med en renseolie eller en balm, som opløser solcremen helt nede i porerne. Dernæst kan du en til tre gange om ugen bruge en scrub, ligesom at du hver aften kan rense efter med en mildt eksfolierende rens, der for eksempel indeholder salicylsyre, hvilket renser porerne i dybden.

Nedenfor finder du vores udvalgte solcreme-favoritter, som vil gøre det lidt lettere at inkorporere brugen af solcreme i de daglige skønhedsrutiner - uanset om du vil have fedtfri solcreme, solbeskyttelse der giver glød, solfaktor på farten, eller den slags som også fugter.

null


Bedste solcreme til tasken

En solcreme til tasken skal både komme i en praktisk størrelse og være nem at påføre på farten. Derfor anbefaler vi enten en stift, som hurtigt kan smøres på næse, læber og for eksempel udsatte skuldre, en smart pudder der børstes over ansigtshuden eller en spray, som kan påføres i hele ansigtet over makeuppen.



Bedste fedtfri solcreme

Søger du en solcreme, som tilstopper mindst muligt, anbefaler vi en oliefri variant eller en, som kommer i gele i stedet for creme. Gå desuden efter solcremer, der hedder noget med light i titlen, da de indeholder mindst muligt tilstoppende ingredienser som for eksempel silikone, der også kan tilstoppe.



Bedste solcreme med glød

En solcreme, som beskytter, men også giver lækker glød? Er det ønsket, anbefaler vi solcremer tilsat farvet tint. Det vil sige solcremer, som næsten kan gøre det ud for makeup, da de også giver huden et let skær af farve og solvarm glød.



Bedste plejende solcreme

Vil man have mere ud af solcremen end blot solbeskyttelse, laver flere og flere brands solbeskyttelse, som samtidigt byder på plejende ingredienser. Det kan for eksempel være fugtende ingredienser som hyaluronsyre eller beroligende aloe vera. Denne slags solcreme er bedst til dig, som i forvejen døjer med tør hud eller som elsker et dewy velfugtet look.



Bedste solcreme under makeuppen

For mange er en af de største gener ved brugen af solcremen, at ens solcreme og foundation ikke kan bruges sammen uden at blive klattet. Her anbefaler vi, at du finder den slags solcreme, der er så usynlig på huden som muligt, eller som omvendt kan bidrage til din makeup med for eksempel glødende partikler og fungere som en primer. Husk desuden at give solcremen fem til ti minutter på huden, før du påfører din øvrige makeup. Det vil minimere risikoen for klattet makeup.



LÆS OGSÅ
null
Skønhed
Sådan får du det mest gennemførte og naturlige makeuplook til foråret
null
Skønhed
Skønhedsekspert: Disse 4 skønhedstrends bliver store i 2024
Loading...