Indkøbskurv
0
0 varer lagt i indkøbskurven
Portræt

”Jeg vægter smag højere end udseende”

Han vidste, at han ville være kok allerede fra barnsben af. Nu tryller han på God Smag i Hellerup. Mød Marc Foged, der er blandt finalisterne til Årets Kok 2018.

Konkurrencen er benhård, når landets dygtigste kokke igen skal dyste om, hvem der bliver Årets Kok i 2018 og dermed vinder Danmarksmesterskabet for professionelle kokke. Magasins Mad & Vin elsker friske råvarer og god mad og har derfor valgt at bakke op om den store gastronomiske dyst, der løber af stablen den 18. marts 2018, med et sponsorat. Ajour har mødt de gastronomiske talenter, der er blandt finalisterne til den eksklusive pris, og bringer løbende interviews med dem. I dag kan du møde Marc Foged, der er kok på God Smag.

Profil

Marc Foged Stockmarr

Marc Foged Stockmarr er blandt finalisterne til årets kok 2018. Han vidste, at han ville være kok allerede fra barnsben af og arbejder til dagligt som kok på God Smag i Hellerup.

Hvorfra kommer din interesse for madlavning? 
Jeg ved faktisk ikke, hvor min store interesse for mad kommer fra. Jeg tror, at jeg var 12-14 år, da jeg svarede folk, hvis de spurgte mig, hvad jeg kunne tænke mig at være, når jeg var færdig med skolen. Og der begyndte jeg bare at svare, at jeg skulle være kok. Derefter fik jeg et par kogebøger og begyndte at lave mad derhjemme, ikke meget, men det var nok til, at jeg syntes, at det var mega fedt og noget, jeg forhåbentligt skal lave for altid.

Hvad laver du, hvis den skal stå på gastronomisk forkælelse derhjemme?
Hvis jeg rigtigt skal forkæle min søde hustru, familie og venner, så bager jeg en hel pighvar eller helleflynder eller steger et stort stykke kød og laver noget simpelt garnitue og sauce. Og så drikker vi noget god vin til og nyder det gode selskab. 

Hvad er din foretrukne køkkenstil?
Jeg ved ikke, om jeg rigtigt har en bestemt stil. Jeg bliver utroligt inspireret af andre kokke, når jeg kigger i kogebøger eller på Instagram. Jeg ser også utroligt meget op til mine to gamle chefer, som virkeligt har inspireret mig, Thomas Pasfall og Bo Bech. De har virkeligt givet mig noget med i bagagen, som jeg bruger meget i min hverdag. Jeg vil sige, at min stil er blevet noget mere rustik, end den var for 2-3 år siden, og jeg vægter smag højere end udseende.

Hvad er det bedste måltid, du nogensinde har fået?

Det er svært at sige, hvad det bedste måltid er. Jeg har virkeligt fået mange. Jeg spiste hos Mielke og Hurtigkarl, som var et fantastisk måltid. Så fik jeg et måltid på Eleven Madison Park, som var overdrevet godt. Det er de to, der stikker mest ud lige pt.

Hvorfor stillede du op til konkurrencen, og hvad glæder du dig mest til?
Jeg har valgt at stille op, fordi jeg synes, at det er pisse sjovt, og så kunne jeg bare godt tænke mig at blive Årets Kok i Danmark. Jeg gør det ikke for alle andres skyld, det er kun for min egen. Jeg glæder mig allermest til at komme til Herning, ind i konkurrencekøkkenet og lave mad til nogle dommere, som virkeligt værdsætter mad. Det bliver mega fedt.

Hvordan har du forberedt dig til konkurrencen? 
Min kokkeelev og jeg træner i køkkenet 2-3 gange om ugen og prøver en masse forskellige ting af. Vi prøver at komme frem til at lave det bedste og mest smagfulde mad, som vi overhovedet kan. Og så må det hele bære eller briste.

Magasin.dk bruger cookies for at give dig en bedre oplevelse gemmer vi dine informationer om dit besøg på magasin.dk Læs mere