Indkøbskurv
0
0 varer lagt i indkøbskurven
Portræt

”Mad har interesseret mig, siden jeg kunne holde en ske”

Hygge og fællesskab er i fokus, når Kristoffer Ringsing tryller i køkkenet. For den nominerede kok er mad noget, man bruger tid på og samles om.

Profil

Kristoffer Ringsing

Kristoffer Ringsing er kok på Restaurant Ti Trin Ned, som forsynes af urter fra skov, strand og mark – for med Lillebælt på den ene side, Hannerup Skov på den anden – og Himmerigskovs frodige marker blot få kilometer væk er naturens skatkammer uendeligt. Krisoffer har vundet sig vej til finale i Årets Kok 2018.

Konkurrencen er benhård, når landets dygtigste kokke igen skal dyste om, hvem der bliver Årets Kok i 2018 og dermed vinder Danmarksmesterskabet for professionelle kokke. Magasins Mad & Vin elsker friske råvarer og god mad og har derfor valgt at bakke op om den store gastronomiske dyst, der løber af stablen den 18. marts 2018, med et sponsorat. Ajour har mødt de gastronomiske talenter, der dyster om den eksklusive pris, og bringer løbende interviews med dem. I dag kan du møde Kristoffer Ringsing, der er kok på Ti Trin Ned i Fredericia.


Hvorfra kommer din interesse for madlavning?
 
Mad har altid haft min store interesse. Lige siden jeg kunne holde en ske i hånden, har jeg siddet ved komfuret og kokkereret med min mor. I min familie har mad altid været et samlingspunkt, noget man bruger tid på og mødes om, så jeg har altid opfattet mad som noget, der er hyggeligt, og som man samles om. Og det er præcis den hygge og det fælleskab, der giver mig lysten og mit drive den dag i dag. 

Hvad laver du, hvis den skal stå på gastronomisk forkælelse derhjemme?
Hvis jeg skal lave noget derhjemme, er det som regel altid simpelt. En af favoritterne må være en stor grydestegt kylling fra Løgismose med kartofler og agurkesalat, og hvis man har hengemt lidt rabarber kompot, er det helt perfekt til. Og bare en god kraftig gaffelvenlig sovs. Hvis det er luksusudgaven, så er der hjertesalat og mormordressing til.

Hvad er det bedste måltid, du nogensinde har fået?
Mit bedste måltid har jeg fået på Ruths i Skagen, da var jeg på sommertur med to gode venner, Johan og Christian. Jeg havde store forventninger til maden, og de forventninger blev mere end indfriet hver og en. Lige fra smagsfulde snacks, der var enkle og sarte, til fuld smæk på smagen på de følgende retter. Det var den elegance på udseendet og fuld smæk på smagen, der gør, at den oplevelse står utroligt klart for mig.

Hvorfor stillede du op til konkurrencen, og hvad glæder du dig mest til?
Jeg stillede op af den simple grund, at jeg gerne vil udvikle mig, og det gør jeg især under pressede situationer, og det må man sige, at konkurrence er. Til årets kok er vi et hold, der tager afsted. Jeg er så heldig, at Lasse Zacho vil stille op sammen med mig, og det fællesskab om at skabe og lave en masse dejlig mad sammen er en kæmpe drivkraft.

Hvordan har du forberedt dig til konkurrencen?
Min forberedelse går ud på at bruge måned efter måned på træning og planlægning sammen med Lasse. For kun ved træning og planlægning tør vi håbe på at få en placering, vi kan være tilfredse med. Jeg ser det som om, at der er ni bedre kokke end mig til konkurrencen, og kun med en masse ihærdighed og træning kan jeg komme op foran dem.

Magasin.dk bruger cookies for at give dig en bedre oplevelse gemmer vi dine informationer om dit besøg på magasin.dk Læs mere