Chokolademousse - Magasin.dk
Indkøbskurv
Kurv 
(0)
0 VARER
ajour-Chokolademousse
Opskrift

Intens og cremet  chokolademousse

Du har nok gættet dig til, at der skal chokolade i, men derudover indeholder denne utroligt lækre chokolademousse også noget, du måske ikke lige regner med.

Profil

VANLØSE BLUES

Maria Engbjerg står bag bloggen Vanløse Blues, hvor hun dagligt deler sine opskrifter. Maria elsker grøntsager og derfor spiller de også hovedrollen i Marias opskrifter.

Følg påVanloseblues.dk

Selvom det ikke virker sådan, hvis man stikker hovedet ud af vinduet lige nu, så er efteråret altså på vej. Jeg elsker efteråret og ser altid frem til den kolde sæson med en overstadig glæde, som andre forbeholder sommeren. Bladene, der skifter farve, og den kølige, nærmest sprøde luft, som efteråret bringer – jeg er pjattet med det! Noget andet, jeg også er pjattet med, er Paris. Desværre har jeg en arbejdskalender, der ikke tillader en efterårstur til Paris, så når jeg ikke kan komme til Paris, må Paris jo komme til mig - er det ikke sådan, man siger? I jagten på ingredienser til den perfekte, intense chokolademousse har jeg været i Mad&Vin i Magasin, hvor jeg har fundet de franske lækkerier, jeg skal bruge til min mousse; ægte valrhona-chokolade, god cognac og så selvfølgelig den hemmelige ingrediens - tofu. Jep, den er god nok. Tofu smager ikke af noget, men giver den ultrabløde og cremede konsistens, som en rigtig chokolademousse skal have. Den intense chokoladesmag kommer fra den mørke chokolade og det lille skvæt af cognac – fik jeg sagt, at den er VIRKELIGT lækker?

  • 6 personer
  • 200 g. mørk chokolade, min. 75 %
  • 700 g. silken tofu
  • 160 g. kokossirup eller anden flydende sødning
  • 1 lime, fintreven skal heraf
  • 1 vaniljestang, kornene heraf
  • 1 spsk. cognac (kan udelades)
  • 1 stort nip flagesalt

Sådan gør du

Smelt chokoladen i en skål over et vandbad. Pres overskydende væske ud af tofuen igennem et ostelærred eller rent viskestykke. Kom tofuen i en foodprocessor sammen med alle de øvrige ingredienser og blend den jævn og cremet. Tilsæt den smeltede chokolade og blend igen, indtil det er jævnt fordelt, og konsistensen er cremet og luftig. Fordel moussen i 6 glas og stil på køl i min. 1 time før servering. Lige inden servering drysses anretningerne med hasselnødder og chokolade.


Til servering: Hakkede, ristede hasselnødder Fintrevet chokolade

Magasin.dk bruger cookies for at give dig en bedre oplevelse gemmer vi dine informationer om dit besøg på magasin.dk Læs mere