Opskrift på Tiramisu (ca. 8 personer)
- 6 æg
- 200 g sukker
- 1 kg mascarpone
- 10 dl stærk kaffe
- 2 dl Marsala (Likør)
- 1 pakke savoiardi (ca. 40 stk)
- Mørk kakao
Få opskriften på dessertklassikeren tiramisu
Tekst Cathrine Overvad / Foto Kasper Kristoffersen
På en lille gade i Københavns Nørrebro-kvarter får du en bid af Italien. Graziano er navnet på en ny restaurant, der slog dørene op i foråret, og hvor familietraditioner og italienske specialiteter er omdrejningspunkt. Graziano byder på velsmagende toscansk madlavning, og vi har været så heldige at få opskriften på dessertklassikeren tiramisu.
Lav en god, stærk kaffe, helst en espresso. Mokkakande er også et godt alternativ.
Lad den køle af og bland den med 2/3 dele af marsalaen.
Del æggene og gem hviderne. Pisk æggeblommerne med sukker og vanilje, indtil det bliver lyst og luftigt.
Hvis du bruger en røremaskine, skal den op på fuld styrke i ca. 5 minutter. Rør mascarponen godt ind og brug her resten af marsalaen.
Smag evt. til med en lille fingerspids fin salt.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i blandingen.
Start med at smøre et tyndt lag af cremen i bunden af en aflang form eller en høj bradepande.
Derefter lægger du et lag ladyfingers, som du har dyppet i kaffeblandingen. De skal dække bunden helt, så knæk dem i mindre stykker, hvis det er nødvendigt.
Læg et lag creme ovenpå og derefter endnu et lag ladyfingers, som også er dyppet i kaffen.
Slut af med et lag creme og sæt formen på køl, helst natten over, men mindst 4-5 timer. Før servering drysser du et lag kakao over.
Buon appetito!