Log ind
Tilbage til journal
Livsstil - Opskrift

Denne spise vil både vegetaren og kødspiseren elske

null
credit-image

Tekst Cathrine Overvad / Bodil Sofie Espersen, Foto Mikkel Bækgaard fra Svampesamlerens Kogebog

I sin netop udgivet kogebog Svampesamlerens Kogebog inviterer gastronomisk naturvejleder Bodil Sofie Espersen ind i sit univers af svampe, når hun både deler unikke tips til svampejagten og smagfulde opskrifter. Få her en smagsprøve på bogen med opskriften på glaserede Karl Johan-spyd.

Glaserede Karl Johan-spyd

- Karl Johan kan erstattes med små gran-mælkehatte, indigorørhatte eller champignoner

”Nogle gange er man bare vildt heldig. Så rammer man den dag, hvor Karl Johannerne lige netop er brudt igennem overfladen og er på størrelse med små champagnepropper, helt sprøde og uden orm. Sådan et held skal man ikke tage for givet, og vi ynder at fejre det med denne snack, hvor de smukke svampe får al den opmærksomhed, de fortjener.” – Naturvejler og kogebogsforfatter, Bodil Sofie Espersen

Ingredienser:

2 dl hønsefond
1 dl æblejuice
2 spsk æbleeddike
Flagesalt
Purløg
3-4 små karl johan pr person

Sådan gør du:

Kog hønsefond op med æblejuice og lad det reducere til omkring en tredjedel til en tyk og tæt glace. Den skal tykne en del, men pas på det ikke bliver til en sirup, for den vil stivne, når den køler af, og så er den ikke til at arbejde med. Smag glacen til med æbleeddike.

Sæt de små Karl Johanner på spyd og glaser dem med glacen. Læg dem på en grill ved medium varme og glaser dem løbende til de er flot karamelliserede udvendigt.

Servér et spyd til hver og drys med flagesalt og purløg.

Fotograf Mikkel Bækgaard



Lær Bodil Sofie Espersen bedre at kende i interviewet her, hvor hun også deler opskriften på kantarelpasta med miso. Forær dig selv eller en du har kær Svampesamlerens Kogebog, og få inspiration til, hvordan du nyder godt af den rige natur.

Læs også
Loading...