Tilbage til journal
Livsstil - Opskrift

Opskrift på spaghetti med kantareller og miso

null
credit-image

Tekst Cathrine Overvad / Fotograf Frederikke Toftsø



”En del af motivationen for at lave denne kogebog var at inspirere svampesamlere til ikke altid at lave en cremet svampepasta af deres fangst. Men helt ærligt: der er en grund til, at det er en klassiker, og denne version med miso er så lækker og samtidig så simpel, at den ikke er til at komme udenom. Det er comfort food - ikke slankemad, men det er næring til sjælen, og du kan altid lave en salat til (men hvem orker?).” – Bodil Sofie Espersen, Naturvejleder og Kogebogsforfatter

Ingredienser:

400 g tørret spaghetti
300 g kantareller (eller mere, hvis du har haft heldet med dig)
2 spsk sherryeddike
2 spsk lys miso
60 g blødt smør
2 dl piskefløde
1 skalotteløg
3 fed hvidløg
3-4 kviste timian
Sort peber

Sådan gør du:

Sæt vand over til spaghettien og kog den efter forskriften på pakken.

Riv de rensede kantareller i lidt mindre stykker, hvis de er meget store, og steg dem på en tør pande ved medium-høj varme til de har smidt væsken og de knitrer let på panden. Imens blander du miso og smør til en tyk creme. Når svampene er klar, skruer du ned for varmen.

En spsk. sherryeddike hældes over svampene og koger ind til, at den ikke mere river i næsen. Kom så misosmørret over svampene sammen med løg og hvidløg, og lad det hele smelte sammen i et par minutter, inden du hælder piskefløden og timian på. Lad det koge sammen i et minuts tid.

Brug en tang til at flytte den færdigkogte spaghetti over i panden og brug lidt af pastavandet til at “løsne” saucen, så hvert pastastrå er coatet i saucen. Servér i dybe tallerkner og kværn masser af sort peber over.

Læs også
Loading...