Tilbage til journal
Livsstil - Opskrift

Få opskriften på en sommersprød signaturret fra populært madkoncept

null
credit-image

Tekst Cathrine Overvad / Foto Veatery

Der er sommer i luften, og vi hungrer efter lettere måltider, der smager af lunere og lysere vejr - gerne med friske råvarer og sprødt grønt. Heldigvis kan du få stillet sulten og imponeret dine gæster med en af Veaterys signaturretter. Få her opskriften på friterede risottokugler, også kendt under det italienske navn ’arancini’, med tilhørende urtemayo.

Med æstetiske og delikate deleretter leverer Veatery gastronomiske og grønne oplevelser til både private arrangementer og virksomheder. Bag Veatery står Camilla Elise Almblom, der startede Veatery i 2020 i noget beskedne omgivelser. I dag har Veatery vokset sig betydeligt større, og både ELLE, Fritz Hansen og &Tradition er kunder.

Hvorfor startede du Veatery?

”Jeg stiftede Veatery i maj 2020, og dengang var det blot et lille univers gennem Instagram hjemme i mit eget køkken på Sølvgade. I dag har jeg min søster og resten af team V med på holdet, og vi tilbyder grønne, gastronomiske oplevelser i form af middage, catering og afvikling af events. Jeg startede Veatery ud fra ønsket om og motivationen for at højne kvaliteten af plantebaseret middage gennem den gode smag og et æstetisk udtryk. I Veatery brænder vi for at dele vores passion for grøntsager, og gennem vores menuer illustrerer vi, hvordan smagfuldt, inspirerende og delikat mad også kan være plantebaseret.”

null

Foto af Camilla Elise Almblom



Arancini lavet på tomatrisotto med urtemayo (ca. 10-12 arancini)

Risotto:

Ingredienser

100 g risottoris
100 g hakkede dåsetomater
35 g tomatpuré
40 g løg
10 g hvidløg
50 g groftrevet parmesan
20 g grøntsagsfond
0,5 dl olivenolie
2,5 dl vand
2 spsk. oregano
10 kværn sort peber
Salt

Fremgangsmåde

Panering:

Ingredienser

1 Æg
0,5 dl hvedemel
2-3 dl panko rasp
Salt
Peber

Fremgangsmåde

Gør tre skåle klar med henholdsvis pisket æg, hvedemel med lidt salt og peber og panko rasp. Vend risottokuglen i mel, herefter æg og endeligt panko rasp. Tryk panko raspen ind i arancinien, så det sidder godt fast, og er helt dækket. Fritér arancinierne i neutral olie i ca. 2-3 minutter, til de er gyldne, sprøde og varme indeni. Lad arancinerne dryppe af på et stykke køkkenrulle når de kommer op af olien.

Urtemayo:

Ingredienser

1 æg
3-4 dl neutral olie
1 fed hvidløg
1 spsk. dijonsennep
Saften fra en 1/2 - 1 hel citron
1 Bundt/potte basilikum
Pulpen fra persilleolien
Salt
Peber

Fremgangsmåde

TIP! Arancini kan laves ud af alt slags risotto, så hvis du har fået risotto til aftensmad, kan du med fordel gemme lidt til arancini og rulle dem til risottokugler dagen efter. Mayoen kan også laves i en vegansk version ved brug af kikærtevand (aquafaba) i stedet for æg. Erstat ægget med 1/2 dl kikærtevand til denne opskrift og evt. lidt mere olie. Mayoerne kan holde sig en uge på køl.

null

Foto Veatery





Hvad skal du spise i løbet af sommeren?

”I Veatery sammensætter vi menuerne efter sæsonens råvarer, og vi har set meget frem til sommeren, da udvalget af danske råvarer især fra små lokale producenter bliver større. Jeg glæder mig til at grille danske squash, og jeg ser selvfølgelig også frem til små, nyopgravede kartofler og grønne asparges fra Torpelund Gårdbutik, som ligger forholdsvis tæt på min families sommerhus på Røsnæs. Jeg skal også spise søde, solmodne jordbær og friske, grønne ærter i massevis.”

null

Foto Veatery



Læs også
null
Livsstil - Opskrift
Så nem er sommerens lækreste drink
null
Livsstil - Opkskrift
Michelle Kristensens opskrift på gulerodsvafler med stegt aubergine
Loading...