Tilbage til journal
Livsstil - Opskrift

Denne ultra-nemme spise vil dine gæster elske

null
credit-image

Tekst Cathrine Overvad / Foto Veatery

Vores venner hos Veatery er endnu engang gået med til at dele opskriften på en smagfuld anretning. Denne gang står menuen på stracciatella med urteolie og friske ærter, som er den perfekte spise til de spontane middage. Ifølge Camilla, der står bag Veatery, bør den delevenlige ret nydes med orangevin og et godt selskab.

Stracciatella med urteolie og friskbælgede ærter (4 personer)

Stracciatella:

Ingredienser

2 mozzarellaer
1,5 dl piskefløde
2 spsk. olivenolie
Havsalt
Peber

Fremgangsmåde

  • Dræn mozzarellaerne for væske.
  • Riv mozzarellaerne i mindre stykker og kom stykkerne i en skål.
  • Hæld fløden i skålen og brug en gaffel til at røre osten sammen med fløden, så osten får en mere cremet konsistens.
  • Kom olivenolie i blandingen og krydr derefter med havsalt og friskkværnet peber.
  • Dæk skålen til med husholdningsfilm og sæt osten på køl i minimum seks timer – ostens konsistens og smag bliver endnu bedre, hvis den er på køl natten over.

Persilleolie:

Ingredienser

3 dl smagsneutral olie
150 g bredbladet persille (svarer til et bundt fra den lokale grønthandler, uden stilke)

Fremgangsmåde

  • Skyl persille og dup den tør med et viskestykke eller slyng den i din salatslynge.
  • Kom persille og olien i en blender.
  • Blend indtil urteolien får en konsistens, der minder om en grøn pesto.
  • Blend herefter urteolien på din blenderes højeste hastighed i ca. 1-2 minutter, indtil olien bliver lun og er helt fin i konsistensen.
  • Hæld olien gennem et rent og tørt viskestykke ned i en skål, og lad urteolien dryppe af i 2-3 timer, til der kun er pulp fra persillen tilbage. Gem pulpen fra urteolien, da denne skal bruges i den anden opskrift.
  • Opbevar urteolien i en tæt beholder i køleskabet i 2-3 uger.
  • Server stracciatella med nogle spiseskefulde urteolie, 50-100 g friskbælgede ærter, ærteskud og friskkværnet peber.
  • Nydes sammen med surdejs- eller focacciabrød.
null

Foto Veatery

Veatery er siden sin start i 2020 blevet en populær cateringservice blandt virksomheder og private selskaber i Københavnsområdet. Veatery, som tilbyder social dining-retter og let finger foods, har sit afsæt i det plantebaserede køkken. Læs mere om Veatery på Instagram @veaterycph.



Hvad ville du drikke til family-style middagen i sommervarmen?

”Jeg ville elske at starte middagen med en Gin Basil Smash, da dens friskhed og smukke grønne farve passer rigtig godt til opskriftens smag og udseende. Jeg ville derefter åbne en flaske vin, købt hos min fortrukne vin-pusher, Volatil, på Sønder Boulevard på Vesterbro i København. Jeg har en forkærlighed for både Cuvée Weiss 2021 fra Bergkloster, der er den perfekte blanding af en hvid og orangevin. Ellers ville jeg gå med en anden favorit som en klassisk hvidvin, nemlig Mèdol 1R Base fra 9mes.”

null

Foto Camilla Elise Almblom, stifter af Veatery





null

Foto Veatery



Sammensæt sommerens lækreste menu med sprøde risottokugler og syrlig Aeris-cocktail

Læs også
null
Livsstil - Opskrift
Få opskriften på en sommersprød signaturret fra populært madkoncept
null
Livsstil - Opskrift
Så nem er sommerens lækreste drink
Loading...