Blåbærmos - 5 portioner
- 500 g frosne blåbær
- 1 spsk. flydende honning
- ¼ tsk. vaniljepulver (kan undlades)
Michelle Kristensens havregrød med blåbærmos
Tekst Cathrine Overvad
Morgenmad er efter sigende dagens vigtigste måltid. Med de rette ingredienser kan morgenmaden sætte gang i forbrændingen og sørge for et stabilt blodsukker, der giver energi til dagens gøremål. Men hvis du er en af dem, der tyr til en to-go latte og croissant på vej til arbejde, bør du lige revurdere måltidet. Giv din krop en god start på dagen med Michelle Kristensens opskrift på havregrød med blåbærmos.
Den søde juletid kan koste dyrt i både kalorieregnskabet og på pengepungen. Få en god start på det nye år med hjælp fra ernæringsekspert Michelle Kristensen og hendes nye bog ”Sund på budget”, der demonstrerer, at sund og velsmagende mad også kan være budgetvenligt. Faktisk har alle bogens aftensmadsopskrifter i gennemsnit koster under 80 kr. pr. aften for mad til 2 voksne og 2 mindre børn.
1 portion
50 g græsk yoghurt, 10% (kan undlades eller erstattes af 1 spsk. chiafrø ekstra i havregrøden)
Kom alle ingredienserne til blåbærmosen i en kasserolle, og lad det koge sammen i 8-10 minutter uden låg. Rør undervejs. Lad kompotten køle af.
Kompotten kan holde sig på køl i 3-4 dage, og den kan fryses.
Kom havregryn, chiafrø, vand, mælk, salt og kanel i en gryde, og sæt den over ved middelvarme. Når grøden koger, skal den have 2 minutter mere, til den begynder at sætte sig.
Slå så ægget ud i grøden, og rør godt rundt i grøden indtil den har den rette konsistens.
Spis havregrøden toppet med blåbærmos og græsk yoghurt.
For at få 1 hel knytnæve protein til måltidet, kan du spise 1 blødkogt æg on-the-side eller toppe grøden med 75 g hytteost. Du kan også vælge at spise ½ knytnæve protein ekstra til din frokost i stedet.
1 portion svarer til: ½ knytnæve protein (æg), 1 portion fedtkilde (chiafrø, græsk yoghurt) og 2 stk. frugt (havregryn og blåbær)
1. Lav en madplan i weekenden, så du ved, hvad du skal spise i løbet af hverdagen i ugen, der kommer. På den både sikrer du, at du undgår situationer, hvor du er sulten og ikke har noget mad ved hånden og med stor sandsynlighed ender i fastfood-fælden.
2. Spis grøntsager til både din frokost og aftensmad og forsøg at fylde det halve af din tallerken med grøntsager om aftenen. Variér måden hvorpå du indtager grøntsagerne, så de bliver ved med at være interessante at spise. Steg, bag, kog eller spis dem i rå.
3. Lyt til din sult og din mæthed. Det kan vi nemlig godt kan glemme til daglig. Hvis du ikke er sulten, lige når du vågner, så vent med at indtage din morgenmad til senere op ad dagen. Det er en kæmpe skrøne, at vi skal spise morgenmad, lige når vi vågner. Spis, når du er sulten, og stop når du er behagelig mæt.
Få mere sund inspiration i MK-universet og følg Michelle Kristensen via Instagram: @michellekristensen.dk