Tilbage til journal
Livsstil

Det skal være Easy Peacy at lave mad

null
credit-image

Tekst Emma Henneberg / Foto Easy Peasy

Slip præstationspresset og de høje forventninger, når du laver mad - det er Ida Ravn og Stine Kirkegaards vigtigste budskab med deres nyudgivne kogebog, der omfavner opskrifter inspireret af den italienske madtradition. Læs her om tankerne bag Easy Peacy-universet og få opskriften på lækker og nem crostini med råmarineret zucchini og ricotta.

Sådan startede Easy Peacy

Under Corona-pandemiens lockdown i 2021 blev en lille virksomhed, som fik navnet Easy Peacy, født. Den skabte liv for især stifteren Stine Kirkegaard, men ligeledes hungrende københavnere, der befandt sig i et uendeligt trummerum af pressemøder, puslespil og panik. Den uforudsete pause i samfundet gav tid til at dyrke andre interesser, og det medførte, at det lille køkken i København hver weekend leverede mad ud af huset. Mad der var bygget på den italienske tilgang til måltidet, med gode råvarer og simple anretninger.

Projektet voksede sig hurtigt for stort til, at Stines lille køkken kunne følge med, og et industrikøkken i Kødbyen på Vesterbro skabte de nye rammer. Kort efter møder Stine, Ida på en kaffebar en lun sommerdag i juni. Fra den dag af fik Ida ansvaret for den kreative del af projektet, som binder kunst, billeder og video sammen med maden. Den ekstra dimension, som Ida udgør, har i høj grad gjort Easy Peacy til det, det er i dag.

null

Foto Easy Peasy



Hvorfor har I valgt at skrive en kogebog?

“Ønsket med denne kogebog er at indbyde til, at mad ikke behøver at være så højtideligt. Slip angsten, præstationspresset og alle de kedelige regler og forventninger. Giv dig tid, inviter dine venner, drik vin til og husk at måltidets fornemmeste opgave er at skabe rammer for samtale og nærvær. Køb gode råvarer hos din lokale grønthandler, fiskebutik og slagter, som mangler dine penge mere end de store supermarkedskæder. Hvis du skal have gæster så lav det, du kan i forvejen, så du kan nå at sætte håret, inden gæsterne kommer. Sørg for at få ryddet op løbende, så du undgår unødvendig stress. Sæt musik på og husk at alle ovne varmer forskelligt, hvorfor alle tider er vejledende - brug i stedet dine øjne og sanser. Stol på din intuition og mavefornemmelse, både i køkkenet og i livet.”

null

Foto Easy Peasy



Hvad er jeres bedste tips til at skabe et flot dækket bord?

“Brug maden som en del af pynten. Tænk i sjove måder at servere maden på. Byg mad i højden, anret i skæve former - det er kun din egen fantasi, der sætter grænser for, hvordan mad skal anrettes og spises. Det er også dejligt, når gæsterne selv skal interagere med maden: Hav et stort stykke parmesan, som man selv skal rive over sin pasta, et brød man skal brække af, en artiskok man skal pille, det skaber et hyggeligt rum og en god samtale om maden.”

Hvad står jeres næste projekt på?

“Vi har netop overtaget endnu et lokale, som ligger på Meldahlsgade på bagsiden af Vester Farimagsgade, hvor vi har køkken i forvejen. Her skal vi holde en masse smukke middage og events, så vi glæder os meget til at udforske lokalets potentiale.”

null

Foto Easy Peasy



Opskrift: Crostini med råmarineret zucchini og ricotta

En frisk appetitvækker. Egner sig fint som en velkomstsnack til dine gæster - gerne med et glas hvidvin til.

Skær zucchini på et mandolinjern eller i hånden på langs i meget tynde strimler.

I en skål blandes 2 spsk. olivenolie, 1 tsk. salt og saften fra en citron. Bland zucchinien med marinaden og lad det stå på køl i minimum 30 min.

Skær brødet i 4-8 små skiver i alt, så det passer til en lille hapser. Sæt en pande over på høj varme og kom en god sjat olivenolie på. Rist brødet gyldent på begge sider.

I en skål blandes ricotta med saft og skal fra en halv citron, 2 spsk. olivenolie, 1 tsk. salt og lidt peber.

Anret crostini på et fad. Kom et godt lag ricottacreme på hver crostini, og fordel derefter den råmarinerede zucchini ovenpå. Drys med lidt ekstra salt, peber, olivenolie og evt. citronskal.

Læs også
null
Livsstil - Opskrift
Få opskriften på en sprød signaturret fra populært madkoncept
null
Livsstil
Her er den populære aktivitet, du skal prøve i efteråret, som tilmed er gratis
Loading...