Goodie-pris gælder Goodie-medlemmer med 1-3 stjerner
Det skal være Easy Peacy at lave mad


Tekst Emma Henneberg / Foto Easy Peasy
Slip præstationspresset og de høje forventninger, når du laver mad - det er Ida Ravn og Stine Kirkegaards vigtigste budskab med deres nyudgivne kogebog, der omfavner opskrifter inspireret af den italienske madtradition. Læs her om tankerne bag Easy Peacy-universet og få opskriften på lækker og nem crostini med råmarineret zucchini og ricotta.
Sådan startede Easy Peacy
Under Corona-pandemiens lockdown i 2021 blev en lille virksomhed, som fik navnet Easy Peacy, født. Den skabte liv for især stifteren Stine Kirkegaard, men ligeledes hungrende københavnere, der befandt sig i et uendeligt trummerum af pressemøder, puslespil og panik. Den uforudsete pause i samfundet gav tid til at dyrke andre interesser, og det medførte, at det lille køkken i København hver weekend leverede mad ud af huset. Mad der var bygget på den italienske tilgang til måltidet, med gode råvarer og simple anretninger.
Projektet voksede sig hurtigt for stort til, at Stines lille køkken kunne følge med, og et industrikøkken i Kødbyen på Vesterbro skabte de nye rammer. Kort efter møder Stine, Ida på en kaffebar en lun sommerdag i juni. Fra den dag af fik Ida ansvaret for den kreative del af projektet, som binder kunst, billeder og video sammen med maden. Den ekstra dimension, som Ida udgør, har i høj grad gjort Easy Peacy til det, det er i dag.
Hvorfor har I valgt at skrive en kogebog?
“Ønsket med denne kogebog er at indbyde til, at mad ikke behøver at være så højtideligt. Slip angsten, præstationspresset og alle de kedelige regler og forventninger. Giv dig tid, inviter dine venner, drik vin til og husk at måltidets fornemmeste opgave er at skabe rammer for samtale og nærvær. Køb gode råvarer hos din lokale grønthandler, fiskebutik og slagter, som mangler dine penge mere end de store supermarkedskæder. Hvis du skal have gæster så lav det, du kan i forvejen, så du kan nå at sætte håret, inden gæsterne kommer. Sørg for at få ryddet op løbende, så du undgår unødvendig stress. Sæt musik på og husk at alle ovne varmer forskelligt, hvorfor alle tider er vejledende - brug i stedet dine øjne og sanser. Stol på din intuition og mavefornemmelse, både i køkkenet og i livet.”