Diamond Slice’s opskrift på flæskestegspizza
Tekst Emma Henneberg, Foto tv. Alex Dadzis, th. Diamond Slice I 6. november 2025
Den danske jul centrerer sig om hyggen, og selvfølgelig med maden i fokus. Efter alle julefrokosterne er overstået, begynder den evige udfordring, hvad skal man gøre af alle resterne fra julebordet? Følg opskriften på Diamond Slice’s helt specielle julepizza, og gør bugt med resterne.
Danskerne er som bekendt særligt glade for flæskestegssandwich, der er et godt bud på en resteret, men Diamond Slice har et opgraderet bud på en ny favorit, der har potentiale for at blive en juletradition fremover, nemlig en julepizza. Vi har besøgt medejer Alex Dadzis i Diamond Slice’s køkken i den charmerende restaurant på Nørrebro.
Julepizza opskrift
Ingredienser
Portion: en stor 30 cm pizza
- 1 portion af din favorit højkvalitets pizzadej.
- Blød frisk revet mozzarella
- 150 g rester af flæskestegen, flæskesværene er skåret fra.
- 100 g rester af den syltede rødkål.
- 100 g skriveskåret kogte kartofler, drysset med peber.
- 50 g creme fraiche
- 20 g ristede løg
- De afskårne flæskesvær
Sådan samler du pizzaen
Forbered basen: form din pizzadej i den ønskede form, uanset om det er en tynd roman-style bund eller en dybere Detroit-style, du går med.
Creme fraiche laget: fordel forsigtigt creme fraichen ud over dejen, så det dækker ca. 80% af overfladen. Det giver en luksuriøs, fugtig base, der sikrer, at pizzaen ikke bliver for tør.
Topping kommes på i denne rækkefølge:
- Mozzarella
- Kartofler
- Flæskesteg stykker
- Syltet rødkål
Bag:
Bag din pizza på din forvarmede sten eller pande, stadig på den højest mulige varme, indtil skorpen er gylden og osten bobler.
Crispy topping:
Mens pizzaen bages, skæres flæskesværene. Hvis sværene er blevet bløde, sæt dem i ovnen et par minutter for at få dem sprøde igen. Bland sværene med ristede løg.
Server:
Når pizzaen er ude af ovnen, drys med det samme flæskesværer- og løgblanding på og server.
Glædelig Jul!
Oplev Diamond Slice på vores Julemarked hele december fra kl. 12:00 - 19:00 i Magasin Kgs. Nytorv.