Tilbage til journal
Livsstil - Opskrift

Den perfekte aktivitet til din efterårsferie - opskrift på kardemommesnurrer

null
credit-image

Tekst Emma Henneberg / Foto Anholt Bageri og Gartneri

Hvad er bedre end hjemmebag og en varm kop te på en kold efterårs dag? På Anholt ligger mikrobageriet, der serverer en masse godt bagværk bagt på gode råvarer fra øen. Mød kvinden bag bageriet og få her opskriften på de lækre kardemommesnurrer.

Ingredienser:

Dej

500 g Sødmælk
120 g Rørsukker
40 g Gær
20 g Friskkværnet kardemommefrø (vi bruger hele kerne og blender dem i en kaffekværn)
10 g salt
2 æg
1000 g fint hvedemel (fx tipo 00)
150 g tempereret smør

Rør gæren ud i mælken til det er opløst og tilsæt derefter salt, sukker, kværnet kardemomme og æg. Rør det godt sammen. Tilsæt mel og ælt dejen, indtil den er en ensartet masse. Derefter tilsættes smør af 2 omgange og dejen æltes til den er glat og slipper skålens kanter. (OBS dette kan også klares på en røremaskine, hvis du har sådan en.)

Kom dejen i en beholder med låg og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time - til den er hævet til dobbel størrelse.

Pro tip fra bageren -

Hvis du har tiden og tålmodigheden, lad da først dejen hæve ud i 30 minutter ved stuetemperatur, hvorefter du sætter dejen på køl i 3-4 timer.

En kold dej er meget lettere at arbejde med og gør det færdige produkt mere ensartet.

Remonce:

250 g Stuetempereret smør
250 g Sukker
25 g Friskkværnet kardemommefrø (igen bruger vi hele kerner, som vi selv kværner)
Alt måles af og røres sammen til en homogen masse

Snurrerulning:

Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, vendes den ud på et melet bord og rulles ud til en firkant, ca 40x40 cm. Remoncen fordeles i et jævnt lag over hele dejen og ca. 1 cm fra kanten hele vejen rundt.

Derefter foldes den ene side op til midten og den anden lægges over, så man nu har en ca 15 cm bred dej med i alt 3 lag. Dejen skæres nu i ca 2-3 cm brede "stænger" af ca 120 g hver.

Dejen strækkes nu en smule, inden den snurres omkring hånden 2 gange og derefter lukkes ved at føre den sidste del af dejen ind over snurren og lukkes i bunden så den ligner en lille “Sommerfugl”.

Afbagning:

Alle snurrerne kommes på en bageplade med bagepapir og pensles med æggeblomme og lidt havremælk. De bages ved 160-180 grader varm ovn i ca. 18-20 min.

“Finish”

Vi pensler vores snurrer med en kardemommesirup, som vi har kogt op på sirup og kardemommekapsler. Du kan også honningglasere dem ved at var en smule honning op i en gryde og pensle dem.

Vi pynter altid vores snurrer til sidst ved at drysse en blanding af sukker og kardemomme på de nybagte snurrer.

God fornøjelse!

Opskrift udviklet af Anholt Bageri og Gartneri samt August Leyssac og Adam M. Olesen.
Læs også
Loading...