Tilbage til journal
Livsstil - Opskrift

Opskrift - Vores yndlings antipasti

null
credit-image

Tekst Emma Henneberg / Foto Anholt Bageri og Gartneri



“Til vores langbordsmiddage i bageriets have har vi hver fredag serveret antipasti inden surdejspizzaerne. Her får I en af vores favorit antipasti.”

Aubergine/ricotta creme med råmarinerede friske figner

Ingredienser:

  • 3 Auberginer
  • 1 helt hvidløg
  • 500 g ricotta
  • Skal af 1 citron
  • 100 g Parmesan
  • Salt og Peber
  • Lidt hakket persille
  • 10 Friske figner
  • 5 spsk god olivenolie (vi får alle vores lækre olier og balsamicoer fra Oliviers og co. på Gl. Kongevej)
  • Frisk basilikum
  • 2 spsk Hvid balsamico

Tænd ovnen på 210 grader. Bag auberginerne hele og med skrald på og kom det hele hvidløg ved - de skal bage i ca 1 time til de er helt møre. Når auberginerne er bagt, så lad dem stå og køle ned i ca 30 min, inden du fjerner “kødet” fra auberginer og hvidløget fra skalden. Skralden fra både auberginer og hvidløg smides ud. Bland de øvrige ingredienser til en ensartet creme. Når auberginer og hvidløg er kolde, blandes det hele og cremen smages til med citronsaft, salt og peber.

Vi kan godt lide at cremen er lidt rustik, så vi blender den ikke.

Råmarinerede figner

Fignerne skæres i kvarte og marineres med god olivenolie, hvid balsamico, lidt friskkværnet peber og friske basilikums blade.

Cremen anrettes på et fad og toppes med de marinerede figner. Hæld evt lidt god olivenolie på inden servering.

Velbekommen!

Opskrift udviklet af Anholt Bageri og Gartneri samt August Leyssac og Adam M. Olesen.

Læs også
Loading...