Tilbage til journal
Livsstil - Opskrift

Opskrift på sprød vintersalat til sæsonen

Maden har stor betydning for de traditioner, som julen hviler på. Amalie, der står bag cateringkonceptet Amadli, tager udfordringen op med julens traditionelle serveringer, når hun byder på en sprød og fyldig salat, der både kan serveres til julefrokostbordet og langt ind i vinteren. Få opskriften her.

For Amalie Seiffert Vedel var det en langvarig drøm at fordybe sig i den kulinariske verden. I 2021 blev drømmen en realitet, da hun startede cateringkonceptet Amadli, der tilbyder kulinariske og æstetiske madoplevelser til private events. Navnet Amadli er et påfund af Amalies mand Emil og en vidnesbyrd om Amalie store passion for gastronomi. Sammentrækningen af “Amalie”, “Mad” og “at kunne lide” giver altså Amadli.

Selvom Amalie i øjeblikket er på barsel, har hun udviklet en opskrift specielt til Magasin i anledningen af udgivelsen af vores julemagasin Journal. Få opskriften på den velsmagende vintersalat her, der bør serveres hele vinteren lang.

Opskrift på vintersalat

Sprød salat

Vinaigrette

Kylling

Chorizo

Toppings:

Friske figner

Sprøde kartoffelchips

Friske urter - gerne med et spark af thaibasilikum

Serveringsforslag af Amalie

  • Retten kan serveres med lune elementer, men kan også sagtens forberedes tidligere på dagen og serveres kold til middagen
  • Vær opmærksom på, at hvis salatens sprøde element laves på forhånd, må dette ikke overdækkes med låg eller lignende, for så går sprødheden tabt
  • Tilføj thaibasilikum for et orientalsk twist, der absolut sætter prikken over i’et på vintersalaten
  • Ønsker man at tilføje et mere julet strejf til salaten, kan man erstatte kyllingekødet med confiteret and


Dæk et fint julebord



LÆS OGSÅ
Loading... >