Vidste du, at vi bruger en tredjedel af vores liv på at sove, og derfor er det rigtig vigtigt, at vi sover godt. Det handler derfor om, at du selvfølgelig skal have en god seng, men din dyne og pude er faktisk lige så vigtige. Men hvordan vælger man det helt rigtige? Vi har lavet en guide til dig, så du ved, hvad du skal gå efter, når du skal købe din næste dyne.

Den perfekte dyne skal passe til dig. Den skal falde rigtigt om kroppen, men også holde dig varm. Det er dog vigtigt, at du hverken har det for varmt eller for koldt, men hvilken bæreevne skal du også vælge? Der er så mange spørgsmål, og vi vil gerne besvare dem her!

Hvordan sover du?

Er du en af dem, der har det varmt om natten?

Måske sover du i et varmt soveværelse? Måske dyrker du meget sport, og derfor generer du meget varme om natten? Så vil vi i de kolde vintermåneder anbefale en dyne i kategorien let, hvor du om sommeren kunne vælge en sommerdyne.

Er du en rigtig frossenpind?

Kan du nogle gange vågne af kulde om natten? Måske bor du i et gammelt hus eller lejlighed? Så skal du nok vælge en dyne i kategorien varm til vinterhalvåret, hvor du i de varme sommermåneder kan bruge en let.

Har du det hverken varmt eller koldt?

Så skal du vælge en dyne i kategorien lun, som du kan bruge i vintermånederne. Når du så rammer de varmere måneder på året, så kan du med fordel vælge en sommerdyne.

Magasins forskellige dyner

Du kan vælge mellem:

  • Sommerdynen
  • Let
  • Lun
  • Varm

  • Hvordan vælger du din næste dyne?

    Vi har lavet fire små skridt, som du kan følge næste gang, du skal have en ny dyne. Det er helt simpelt, så du kan hjælpe dig selv til det rigtige valg.

null

Vælg mellem forskellige kvaliteter

Vores nye sortiment af dyner byder også på forskellige kvaliteter, som er opdelt i guld, sølv og bronze. Du kan læse om forskellen på de forskellige kvaliteter

null

Guld:

Dyne:
Dette er en serie, hvor dynerne enten er fyldt med hvide moskusdun eller hvide gåsedun - begge i klasse 1 Den findes desuden i en let, lun eller varm udgave, der giver dig mulighed for at vælge den variant, som vil give dig den bedst mulige søvn. Guld serien er lækre dyner med de blødeste dun, våret er 100% Bomuld satin, hvilket giver et lækkert blødt og åndbart produkt. Hold hovedet koldt og kroppen varm med en Magasin Guld dyner, som holder dig varm hele natten året rundt. Dynen er syet i kassetter, hvilket sikrer dig en jævn fordeling af fyldet og en fyldig dyne hver eneste dag. Dynen er deklareret af Astma-Allergi Nordic samt NOMITE-, Oeko-Tex- og Downpass-certificeret. En dyne til dig, hvor kun det bedste er godt nok.

Hovedpude:
Efter en lang dag findes der simpelthen ikke noget bedre end at lande på en lækker og luftig pude, der får en til at drømme sig langt væk. Lækkert, afslappende og helt velfortjent. Føl dig oplagt hver dag med en hovedpude i luksusklassen. Magasin Guld er en hovedpuder bestående af de fineste moskusdun samt en kerne af ekstra bløde småfjer/dun. Så puden forbliver fyldig – nat efter nat. våret er lavet af 100% Bomuld Satin, hvilket giver et lækkert blødt og åndbart produkt. Puden er deklareret af Astma-Allergi Nordic samt NOMITE-, Oeko-Tex- og Downpass-certificeret.

Sølv:

Dyne:
Dette er en serie, hvor dynerne enten er fyldt med hvide moskusdun eller hvide gåsedun - begge i klasse 1 Den findes i en lun udgave. Hold hovedet koldt og kroppen varm med en lækker Sølv Dyne, som holder dig varm hele natten året rundt. Den lune helårsdyne er fyldt med de blødeste dun og er anbefalet til dig, der har en medium kropstemperatur eller middel rumtemperatur. Dynen er syet i kassetter, hvilket sikrer dig en jævn fordeling af fyldet og en fyldig dyne hver eneste dag. Dynen er deklareret af Astma-Allergi Nordic samt NOMITE-, Oeko-Tex- og Downpass-certificeret. Derudover er den lavet af 100% Bomulds Batist, hvilket giver et lækkert og åndbart produkt. Fordi du fortjener den bedste søvn – hver nat.

Hovedpude:
Med en Magasin Sølv 3-lags pude får du en perfekt kombination af støtte til nakken og blødhed i puden, så du med det samme, du lander på puden, føler dig helt afslappet. Magasin Sølv 3-lags er en serie af hovedpuder i lav, mellem og høj udgave, bestående af de fineste moskusdun samt en kerne af småfjer/dun. Moskusdunene er godt placeret i pudens ydrekamre og gør puden lækker, blød og behagelig at ligge på. Småfjer/dun er placeret i pudens inderste kammer, så puden forbliver fyldig – nat efter nat. våret er lavet af blødt 100% Bomuld Batist. Puden er deklareret af Astma-Allergi Nordic samt NOMITE-, Oeko-Tex- og Downpass-certificeret.

Bronze:

Dyne:
Dette er en serie, hvor dynerne er fyldt med hvide moskusdun i klasse 1 Den findes desuden i en let, lun eller varm udgave, der giver dig mulighed for at vælge den, der vil passer bedst til dig. Dynen er syet i kassetter, hvilket sikrer dig en jævn fordeling af fyldet og en fyldig dyne hver eneste dag. Dynen er deklareret af Astma-Allergi Nordic samt NOMITE-, Oeko-Tex- og Downpass-certificeret. Derudover er den lavet af 100% Bomulds Cambric, hvilket giver et lækkert og åndbart produkt. En dyne så god, at du ikke drømmer om det.

Hovedpude:
Læg dig godt til rette på en blød og luftig hovedpude fyldt med førsteklasses dun, og vågn op frisk og udhvilet hver eneste morgen. Magasin Bronze er en serie 3-lags hovedpuder i lav, mellem og høj pude bestående af de fineste moskusdun samt en kerne af småfjer/dun. Moskusdunene er godt placeret i pudens ydrekamre og gør puden lækker, blød og behagelig at ligge på. Småfjer/dun er placeret i pudens inderste kammer, så puden forbliver fyldig – nat efter nat. våret er 100% Bomuld Cambric. Puden er deklareret af Astma-Allergi Nordic samt NOMITE-, Oeko-Tex- og Downpass-certificeret.

Hvad betyder certificeringerne?

NOMITE

en klassifikation fra den europæiske dun og fjerforening EDFA Bolsteret testes og skal overholde PAS1008. For at opnå dette mærke, skal bolsteret være så tætvævet, at husstøvmiden ikke kan trænge igennem Mærket er en garanti for at produktet er egnet til husstøvmide-allergikere. Læs mere på www.nomite.com

Oeko-tex

standard 100 er en international og frivillig produkt-kontrol. Oeko-Tex Standard 100 findes i produktklasser fra 1 til 4 Grupperne har forskellige grænseværdier på de tilladte mængder af forskellige restkemikalier i det færdige produkt. På vores dyner og puder anvender vi Klasse 1, som har de skrappeste krav. Læs mere på www.oekotex.dk.

DOWNAFRESH

opfylder renheds- og hygiejne krav efter DIN EN12935 Naturfyldet er vasket og varmebehandlet, så det ikke indeholder mider eller andre allergifremkaldende stoffer. DOWNAFRESH er en garant for godkendt sporringssystem af dunfyldet og er en garanti for at gældende lovgivning om dyrevelfærd og etik overholdes. Læs mere på www.downasan.com

Hvad betyder bæreevne?

Bæreevnen bruges udelukkende som måleenhed på dyner med dun og fjer, og defineres som den luft, der står stille mellem dunene og dermed holder på varmen. Dun isolerer bedre end fjer, og jo større dunene er jo bedre isolerer de. Bæreevnen er altså et udtryk for, hvor meget luft fyldet kan bære, og hvor godt det retter sig op efter at være trykket sammen – altså hvor godt det isolerer. I Magasin er vi en overgangsfase mellem to metoder for måling af bæreevne. På den gamle skala går bæreevnen fra 2 til 16, hvor 16 er det varmeste og mest isolerende. På den nye skala går bæreevnen fra 100 til 1100, hvor 1100 er det varmeste og mest isolerende. Mange tror fejlagtigt, at en tyk dyne er lig med en varm dyne. Det er ikke nødvendigvis korrekt. Det afhænger af dunene. Andedun er grovere og har lavere isoleringsevne sammenlignet med gåsedun og moskusdun. Gåsedun og moskusdun er lette og luftige duntyper med en højere isoleringsevne. Det betyder, at der skal bruges flere andedun i en dyne for at opnå den samme varmegrad som gåsedun og moskusdun. Det gør, at dynen med andedun bliver tungere.

Hvad er kanalvægge og kvadratkassetter?

For at holde dunene på plads er dyner med naturfyld syet i kvadratiske kassetter. Kvadratsyninger er de mest almindelige, da de holder fyldet godt på plads. Dynerne i let, lun og varm har to lag stof mellem kanalvæggene, så der ikke opstår kuldebroer langs syningerne. Sommerdyner er derimod syet uden kanalvægge, men i mindre kvadrater. Det er for, at sommerdynen ikke skal blive for varm.

Vaskeanvisning af dyner og puder

Dyner og puder med dun og fjer kan vaskes i maskine - op til 60º C. Anvend en vaskemaskine med kapacitet på min. 7 kg. Vask på skåneprogram med høj vandstand og lav tromlerotation. Vælg et vaskemiddel uden enzymer og brug ikke skyllemiddel. Dyner og puder med dun og fjer skal altid tørres i tørretumbler med et par tennisbolde direkte efter vask - ellers klumper dunene sammen, og der kan dannes mug. Dynen tørres ved ca. 60º C i tørretumbler. Processen tager lang tid, mellem 3 til 5 timer, alt efter størrelsen på puden og tumblerens kapacitet. Dynen og puden skal være fuldstændig tør, også de fine dun inden i - de må ikke føles fugtige.

Loading...