Indkøbskurv
0
0 varer lagt i indkøbskurven
Event

Årets kok er blevet kåret

Er du en madglad gastronørd, så har du nok allerede hørt, at Årets Kok og Årets Tjener er blevet kåret i Danmark. I Magasins Mad&Vin elsker vi friske råvarer og god mad, hvorfor vi selvfølgelig var sponsor på dette års gastronomiske dyst. Du kan læse alt om vinderne, konkurrencen og vores kommende madevent i Magasin lige her!  

INVITATION: MØD ÅRETS KOK I MAGASIN

Kom forbi Mad&Vin på Kgs. Nytorv torsdag d. 15. august kl. 15-17 og mød Kristoffer, vinderen af Årets kok. Se med når han tryller i køkkenet og smag de lækre retter. Vi glæder os til at se dig!

Konkurrencen var benhård, da landets dygtigste kokke og tjenere dystede om, hvem der skulle være Årets Kok og Årets Tjener i 2019. Det bliver også kaldt Danmarksmesterskabet for professionelle kokke og tjenere, og vi var selvfølgelig med på sidelinjen, da konkurrencen fandt sted i Messecenter Herning. I Magasins Mad&Vin elsker vi nemlig friske råvarer og god mad, så vi var selvfølgelig også sponsor på den store gastronomiske dyst, der løb af stablen d. 2 februar 2019. Det var 28. gang, at Årets Kok blev afviklet, og det var 14. gang, at Danmarks bedste tjener blev kåret. Og konkurrencen var hård i år. Der var mange super skarpe og dygtige deltagere med, men kun én kunne løbe med hver sin titel, og du kan høre meget mere om de to vindere lige her! 

Profil

Kristoffer Ringsing

Kristoffer er 26 år. Han blev udlært i 2014, og han blev sidste år nummer tre i konkurrencen. Til daglig slår Kristoffer Ringsing sine folder på Restaurant B-spis, som snart slår dørene op i Næstved. 

Årets kok

Den 2. februar var der gang i gryderne, og kreativiteten var i højsædet, da ti dygtige kokkefinalister kæmpede om titlen som Årets Kok i Messecenter Herning. Deltagerne skulle kreere en menu bestående af forret, hovedret og dessert ud fra en råvarekasse, som de fik oplyst indholdet af dagen før konkurrencerne. De havde nøjagtig 6 timer og 25 minutter til at løse den opgave. Med en forret bestående af torsk, rødbeder og østers, en hovedret af oksehøjreb, brisler, løgkompot og kartoffel samt en dessert af pandekager og æblefyld slog Kristoffer Ringsing de øvrige ni finalister og hev trofæet hjem. Han kan derfor kalde sig Årets Kok 2019, og med guldmedaljen følger en præmiecheck på 40.000 kr.

Kristoffer er 26 år. Han blev udlært i 2014, og han blev sidste år nummer tre i konkurrencen. I år var han på forhånd udråbt som favorit, og han lykkedes med at håndtere forventningspresset. Til daglig slår Kristoffer Ringsing sine folder på Restaurant B-spis, som snart slår dørene op i Næstved. Sølvmedaljen gik for andet år i træk til Marc Foged Stockmarr fra God Smag i Hellerup nord for København, mens Michael Tønner Stokholm fra Nordisk Spisehus i Aarhus fik bronze.


Er du nysgerrig på, hvilken ret årets kok forkæler med derhjemme eller hvor han har fået sit bedste måltid nogensinde, så kan du læse mere lige HER. 
Profil

Karina Grand Kannegaard

Karina Grand Kannegaard fra Restaurant Ti Trin Ned at hente guldet hjem til Fredericia. Karina er 30 år gammel og blev udlært i 2010. Det var andet år i træk, hun var i finalen, hvor hun sidste år dog kun tog hjem med en sølvmedalje.

Årets tjener

Samtidig med Årets Kok dystede fem af landets dygtigste tjenere om titlen som Årets Tjener. Her lykkedes det for Karina Grand Kannegaard fra Restaurant Ti Trin Ned at hente guldet hjem til Fredericia. Karina er 30 år gammel og blev udlært i 2010. Det var andet år i træk, hun var i finalen, hvor hun sidste år dog kun tog hjem med en sølvmedalje. Med sejren følger i år den prestigefyldte titel samt en check på 40.000 kr. 

Karina Grand Kannegaard var oppe imod et stærkt felt i år. Sølvmedaljen gik til Kristine Slott Olsen fra Restaurant Formel B i København, mens en anden københavner Nicolai Martens fra Restaurant Kong Hans Kælder fik bronze. Deltagerne i Årets Tjener-konkurrencen skulle blandt andet vise deres evner i fagets mange discipliner, og så skulle de også producere en juice, der erstattede et glas vin til en af retterne. Pssst… Den kommer vi til at forhandle i Mad&Vin, så du kan glæde dig! 

 

Vil du læse mere om vinderen af Årets tjener, hvordan man matcher vinen til mad og en tjeners dos and don’ts, så kan du klikke ind HER. 

Relish: 65,- pr. Stk, 3 for 180,-, Juice: 39,-

Eksklusive produkter udviklet af Årets kok og tjener

Årets guld-, sølv- og bronzevindere i Årets Kok 2019 har tryllet i køkkenet og fundet den perfekte sammensætning til en relish, der er et must til ethvert ostebord. Også Årets Tjener 2019 har udviklet et lækkert produkt. Karina har skabt en juice, der kan erstatte et glas vin til din middag.  Begge produkter kan du købe helt eksklusivt i Mad&Vin. 

Årets Kok 2019
1. Kristoffer Ringsing, Restaurant B-spis, Næstved
2. Marc Foged Stockmarr, God Smag, Hellerup
3. Michael Tønner Stokholm, Nordisk Spisehus, Aarhus

 

Årets Tjener 2019
1. Karina Grand Kannegaard fra Restaurant Ti Trin Ned, Fredericia
2. Kristine Slott Olsen, Restaurant Formel B, København
3. Nicolai Martens fra Restaurant Kong Hans Kælder, København


Mød Kristoffer på Kgs. Nytorv torsdag d. 15. august til en snak om, hvordan det har været at vinde Årets Kok, og smag hans lækre retter. Vi glæder os til at se dig!