Waldorfsalat (4 personer)
Hvad du skal bruge:
3-5 stængler selleri 2 æbler 200 g grønne druer 100 g valnødder 400 ml fløde 4 spsk. creme fraiche (38%) 1 citron Salt og peber
Opskrift på Eva Hurtigkarls Waldorfsalat
Foto Mikkel Tjellesen
Eva Hurtigkarl er køkkenchef hos Ganni og står bag en række kreative og billedskønne cateringløsninger, der får tænderne til at løbe i vand. I julemagasinet Journal har Eva delt opskriften på en sand juleklassiker, nemlig Waldorfsalaten, som vil fuldende dit festmåltid, ifølge kokken selv.
"For mig er Waldorfsalaten en juleklassiker, der har været på julemiddagsbordet i min familie siden altid og dermed er en uundværlig del af vores julemiddag. Dens unikke blanding af friskhed og sprødhed passer perfekt til and, gås og kraftig sovs, såvel som forskellige vildtretter som fasan eller hjort." – Eva Hurtigkarl, Kok
3-5 stængler selleri 2 æbler 200 g grønne druer 100 g valnødder 400 ml fløde 4 spsk. creme fraiche (38%) 1 citron Salt og peber
Hak selleri, tern æbler og halver druerne, dryp lidt citronsaft over for at forhindre misfarvning. Sæt 5-6 druer til side til pynt.
Hak valnødderne og sæt en til side, inden du hakker resten.
Tilsæt fløden og creme fraiche i en skål og pisk, indtil det er luftigt. Smag til med friskpresset citron, salt og peber.
Bland forsigtigt ingredienserne sammen i en serveringsskål og sæt det i køleskabet i mindst en time eller natten over.
Inden servering, pynt med en hel valnød og halverede druer.