Tilbage til journal
Livsstil - Opskrift

Opskrift: Vaniljekranse med appelsin, mandler og chokolade

credit-image

Tekst Cathrine Overvad

Smag på den søde juletid med en traditionel julekage, nemlig vaniljekransen. Sæt tænderne i Mette Blomsterbergs smagsfulde vaniljekranse med appelsin, mandler og chokolade. Få opskriften her.

I Magasin ynder vi at forsøde juleshoppingen, og hvem bedre til at hjælpe med dette end Mette Blomsterberg? Den altid smilende konditordronning vil gæste Magasin på Kongens Nytorv fredag d. 8. december fra kl. 16-18. Her vil du både kunne smage lune vaniljekranse og få kyndige tips til julens bagværk. Se eventen her.

Vaniljekranse med appelsin, mandler og chokolade

Dej (til ca. 35 stk.)

  • 200 g saltet, blødt smør (ikke blandingsprodukt)
  • 0,5 fed vaniljestang
  • 180 g sukker
  • 1 stort æg, stuetempereret
  • Revet skal fra 0,5 usprøjtet appelsin
  • 250 g hvedemel
  • 100 g fint mandelmel

Chokoladedyp & drys

  • Ca. 200 g tempereret mørk chokolade
  • Lidt tørrede rosenblade

Dej

Forvarm ovnen til 190 grader. Tag smørret ud af køleskabet dagen før, så det har stuetemperatur, når du går i gang. Tag ægget ud et par timer før du skal bage.

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret på bordet med kniven, så kornene skilles ad.

Rør det hjemmelavede vaniljesukker let luftigt sammen med sukker og det bløde smør med K-spartel på din Blomsterbergs røremaskine eller med en håndmikser.

Tilsæt revet appelsinskal og ægget, og rør det med i et par sekunder. Vigtigt! Tag 25 g fint mandelmel fra, som bruges til drys senere når chokoladen skal på. Bland hvedemel og resten af det fine mandelmel godt og rør det med i dejen.

Kom straks dejen i din Blomsterberg stofsprøjtepose med en 12 millimeter Blomsterbergs stjernetyl i og sprøjt den med det samme ud i kranse med en diameter på ca. 5 cm på bageplader beklædt med bagepapir eller Blomsterbergs bageark. Husk lidt mellemrum mellem kagerne, så de ikke gror sammen under bagningen.

Bag vaniljekransene i den 190 grader varme ovn, til de er let gyldne. Det tager 10-12 minutter, afhængig af ovnen og størrelsen på kagerne. Lad dem køle helt af på en Blomsterbergs afkølingsrist.

Chokoladedyp & drys

Dyp halvdelen af hver afkølet vaniljekrans i tempereret chokolade og drys med lidt mandelmel og tørrede rosenblade efterfølgende. Lad chokoladen størkne og opbevar de lækre vaniljekranse i en kagedåse med bagepapir imellem lagene, så chokoladen ikke ridses.



LÆS OGSÅ
Loading... >