Tilbage til journal
Livsstil - Opskrift

Opskrift: Spinatkugler med tomatsovs

null
credit-image

Tekst Emma Henneberg / Foto Anholt Bageri og Gartneri

Er du ved at være lidt træt af den fede julemad - så er du havnet det rette sted! Med inspiration fra det italienske køkken giver Anholt Bageri og Gartneri her deres opskrift på de lækreste spinatkugler i en let spicy tomatsovs.

Ingredienser:

Spinat ricotta kugler

  • 500 g hakket spinat (optøet fra frost)
  • 300 g ricotta
  • 100 g groft revet parmesan
  • Skal af 1 citron
  • 2 fed fintrevet hvidløg
  • 2 æg
  • 2 spsk rasp
  • Lidt muskatnød, fintrevet
  • Salt og peber

Tomatsaucen:

  • 2 dåser flået eller hakket tomat
  • En spsk tomatpuré
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 chili
  • 5 blade frisk salvie
  • En stilk frisk oregano
  • 2 stk laurbærblade
  • Salt/peber
  • 1 tsk sukker
  • 3 spsk oIivenolie

Sådan gør du:

Start med at dræne vandet fra spinaten fx. igennem et rent viskestykke. Kom spinaten i en skål og tilføj alle øvrige ingredienser til spinatkuglerne, og bland til en ensartet masse. Brug evt. plastikhandsker og hænderne til at få rørt tingene godt ud, så massen bliver god.

Farsen formes til små “boller” og bages i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, indtil de er gyldne.

Du kan med fordel lave tomatsauce, imens du venter på, at spinatkuglerne bages.

Hak løg, hvidløg og chili fint og sauter i olivenolie til de bliver klare på panden. Kom tomatpuré ved og rist igennem et par minutter. Kom nu de to dåser tomat og urterne ved, og lad sovsen simre i 10 minutter. Smag til med salt, peber og en smule sukker, til saucen er afbalanceret. (Vi kan godt lide, at saucen er lidt "chunky", da det giver lidt tekstur. Hvis du ønsker en jævn sauce, kan du fiske krydderurterne op og blende saucen med en stavblender.)

Retten anrettes med tomatsovs i bunden og toppes med spinatkuglerne, frisk revet parmesan, frisk basilikum og en smule olivenolie.

Velbekomme!!

Opskrift udviklet af Anholt Bageri og Gartneri samt August Leyssac og Adam M. Olesen.



LÆS OGSÅ
Loading...