Tilbage til journal
Livsstil - Opskrift

Opskrift: Rabarbergaardens Sommersalat til frokostbordet

Opskrift af Rabarbergaarden / Foto Frederikke Lunddal

Med jord-til-bord-princippet tilbyder Rabarbergaarden økologisk sæsongrønt og serverer udsøgte retter fra deres gårdbutik og restauranter. Få her Rabarbergaardens opskrift på en klassisk sommerspise til frokostbordet; sommersalat med sprødt sæsongrønt.



Det skal du bruge

(2 stykker smørrebrød)

2 dl økologisk sødmælksrygeost

1 dl økologisk creme fraiche 38 %

1 dl økologisk piskefløde

Salt og peber

Økologisk eddike (æble, krondild, estragon eller lignende)

1 bt økologiske røde eller hvide radiser

½ økologisk agurk

1 bt. Purløg



Sådan gør du

  1. Skær toppen af radiserne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern – læg dem i koldt vand og stil på køl
  2. Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud og skæres i mundrette stykker, læg dem i et dørslag og vend dem med en lille smule salt
  3. Snit purløg fint
  4. Rør rygeost og cremefraiche godt sammen til en ensartet masse
  5. Rør fløden i til den har en blød konsistens, så den stadig kan lægges med en ske og blive på rugbrødet
  6. Smag rygeostcremen til med peber og salt og eddike
  7. Anret sommersalaten på et stykke groft økologisk rugbrød og top med agurker, radiser og drys med purløg

Foto Frederikke Lunddal



Spis frokost på slottet

Få en hyggelig sommerdag på Rabarbergaarden Slottet på Frederiksborg i Hillerød. Nyd en læskende forfriskning, lidt sødt til ganen eller en lækker frokost i slottets idylliske omgivelser.

Rabarbergaarden er en selvforsynende restaurant og gårdbutik, der har til huse i Vejby. Med en holistisk tilgang bringer Rabarbergaarden naturens råvarer i spil, og derfor varierer deres menu efter sæsonerne.



Servér med stil



LÆS OGSÅ
Loading... >