Tilbage til journal
Livsstil - Opskrift

Nyklassiker til julefrokostbordet: Svinebryst med øl, æble og julekrydderier

Julefrokostbordet er en elsket tradition, der både bygger på vores stærke madkultur og indkapsler essensen af hygge. Vil du udfordre julefrokostens klassiske retter, foreslår vi, at du prøver Restaurant Fajancens bud på en nyklassiker: svinebryst med øl, æble og julekrydderier.

På Fanø finder man restaurant Fajancen på øens sydlige del i den idylliske landsby Sønderho. Nærvær, hygge og lokale råvarer er i centrum for den lille bistro, der serverer retter fra det danske og franske køkken. Til Magasins julemagasin Journal giver Fajancen deres bud på et velsmagende smørrebrød, der tager kampen op med den klassiske flæskesteg. Få opskriften her.

“Jeg har valgt svinebryst i stedet for den klassiske flæskesteg, fordi den oftest bliver lidt tør. Øl, æble og varme krydderier tilfører smag til kødet, og sammen med tilbehøret giver det en anden oplevelse end det traditionelle smørrebrød.” - Søren Haldan Hansen, chefkok på Restaurant Fajancen på Fanø

Det skal du bruge

1 kg svinebryst

5 dl øl (gerne hvedeøl)

5 dl kraftig hønsefond

2 dl æblejuice

2 kanelstænger

5 stjerneanis

1 tsk. fennikelfrø

2 løg

4 fed hvidløg

1 bundt timian

Salt

En stor skive græskar

5 g tyttebær

En lille håndfuld grønkål

Rugbrød

Sådan gør du:

1. Rids skindet på svinebrystet i små tern. Placér det på en rist, og overhæld skindet med kogende vand gentagne gange. Gå skindet efter, og rids evt. ordentligt igennem. Salt herefter grundigt, især mellem sværene.

2. Skær løg og hvidløg i mindre stykker, og læg dem i en bradepande med timian og de tørre krydderier. Placér kødet ovenpå, og tilsæt øl, æblejuice og fond.

3. Forvarm ovnen til 220° C og sæt kødet ind. Skru ned på 200°C efter ca. 10 min., og tilbered yderligere ca. 10 min. Skru ovnen ned til 150° C og steg videre i 1,5-2 timer.

4. Skær kødet i skiver, og læg på et stykke Fanø Rugbrød. Pynt med bagt græskar, sukkersyltede tyttebær og sprødstegt grønkål.

Dæk et fint julebord



LÆS OGSÅ


Loading... >