En ny dessert til den søde juletid: Pavlovakranse
Majka Koryciak er konditor og stifter af spolsky.studio og står bag nogle spektakulære kagekreationer, der afspejler hendes kunstneriske tilgang til konditorfaget. Majkas søde mesterværker er populære i den kreative branche, og et besøg på hendes profil @spolsky.studio giver hurtigt forklaringen. Til Magasin Journal giver Majka sit bud på en ny juledessert med opskriften på Pavlovakranse.
“Pavlovaens form minder om en julekrans, hvilket gør den til et passende og festligt indslag på julebordet. Den er nem at tilberede, men elegant, og du kan tilpasse efter smag med forskellige frugtsmage.” - Majka Koryciak, konditor
Det skal du bruge:
- 300 ml æggehvider med stuetemperatur
- 400 g sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 tsk. hvid eddike
Forvarm ovnen til 170° C. Pisk æggehviderne til let skum.
Tilsæt sukker ca. en spiseske ad gangen. Pisk mindst 10 min., til marengsblandingen bliver tyk og blank.
Gnid lidt af marengsenmellem fingrene – når der ikke er sukkerkorn, er den klar.
Tilsæt majsstivelse og eddike, pisk på lavt niveau i 5 sek.
Herefter skal kagen helst i ovnen inden for 5 min., så arbejd hurtigt her!
Tegn en cirkel på 24 cm i diameter på et stykke bagepapir.
Sprøjt din marengs herpå, og sæt bagepladen i ovnen.
Skru ovnen ned til 100° C og bag i 2 timer. Sluk ovnen.
Lad kransene stå i ovnen med lukket låge natten over og køle af, helst minimum 12 timer.
Det skal du bruge:
- 240 g piskefløde (kold)
- 60 g flormelis
- 250 g mascarpone
- 30 ml gin
- 1 vaniljestang
- Skallen fra en halv appelsin
1. Pisk fløde og sukker i en skål. I en anden skål, pisk mascarpone og vanilje, indtil massen er glat og cremet.
2. Tilsæt flødeskummet og pisk kraftigt, til den er glat. Tilsæt gin og appelsinskal.
Det skal du bruge:
- 450 g frosne kirsebær, udstenede
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. majsstivelse
- 2 spsk. appelsinsaft
- 2 spsk. citronsaft
- 1 tsk. appelsinskal
- 1 tsk. citronskal
- 1 vaniljestang
- 1 god kvist citrontimian
1. Kom kirsebær, citrontimian og saft i en gryde, og rør sammen. Bring i kog. Tilsæt sukker og majsstivelse, og pisk jævnligt. Skru ned for varmen, og lad det simre, indtil kirsebærrene brydes ned, og saucen tykner, ca. 15 min.
2. Fjern gryden fra varmen. Rør citronsaft og citronskal i. Tag citrontimian ud af kompotten.
3. Fyld kransen med mascarponecreme og kirsebærkompot på toppen. Pynt evt. med figner og granatæblekerner som her.