Gælder 12/11 - 30/11
Goodie-pris gælder Goodie-medlemmer med 2-3 stjerner
Syndige mandelsmåkager fra Eat Real Be Real
Foto Niklas Adrian Vindelev & Eat Real Be Real I 3. November 2025
Eat Real Be Real er kendt for deres langbordsmiddage fyldt med nærvær og grøn mad. Men selv i det grønne køkken er der plads til noget sødt. Her deler de deres opskrift på Mandel Ricciareli – små italienske fristelser med duft af mandel, citrus og jul.
Bag Eat Real Be Real står Helene, Hektor og Jason – et trekløver, der laver mad med lige dele smag, sanselighed og samvittighed. De er kendt for deres langbordsmiddage, hvor alt emmer af nærvær sæson, med et fokus på god og ægte mad.
Men hvad er god og ægte mad?
"For os betyder det mad med masser af smag, som samtidig ikke overbelaster hverken vores krop, klode eller dem, der producerer den. Derfor laver vi i Eat Real Be Real mad af så rene råvarer som muligt."
Hvad ligger der bag jeres tilgang til det grønne og sæsonbaserede køkken?
"Den grønne mad er vores fokus, og vi ønsker at vise, hvor nemt og dejligt det er at bruge sæsonens grøntsager til at skabe smuk og velsmagende mad. Kødet, fisken og fonden kan sagtens finde vej til vores opskrifter, men disse ingredienser fungerer for os primært som smagsgivere snarere end som måltidets hovedelement. Hos os er det bælgfrugterne og grøntsagerne, der spiller hovedrollerne i måltiderne."
Hvordan passer julens søde lækkerier ind i jeres køkken?
“Selv de mest grøntsagsglade sjæle har plads til søde øjeblikke. Og det er her, den sprøde Mandel Ricciareli kommer ind i billedet. En lille italiensk småkage med duft af citrus og mandel.”
Opskrift på Mandel Ricciareli
“Der er til 16 kager med flot størrelse eller 25 små. Dem vi laver har flot størrelse.” - afslutter Helene, Hektor, Jason fra Eat Real Be Real.
Det skal du bruge:
- 200 g Mandelmel
- 100 g Flormelis
- 2 Æggehvider
- Saft og skal fra 1 citron
- Skal fra 1 appelsin
- En knivspids salt
- En knivspids bagepulver
Sådan gør du:
Pisk æggehviderne ledte, og vend de resterende ingredienser i. Kom dejen på køl i mindst 1 time, men gerne natten over.
Varm ovnen på 150 grader.
Vend dejen ud på tykt drysset flormelis, drys herefter på dejen. Rul dejen ud til 1/2 centimeter. Skær i tern, og kom dem forsigtig på bageplade, med bagepapir.
Drys kagerne med yderligere lag flormelis og lad stå i 15-30 min. Press en fordybning med tommelfingeren i midten til creme, og se kagen omkring sprække flot.
Bag i 10-15 min. Kagerne vil føles bløde, men sætter sig efterhånden som de køler ned.
Sprøjt fordybningen fuld af creme, og riv frisk citron skal over.
Citron curd
- 150 g Smør
- 110 g Sukker
- 2 Æggeblommer
- 2 Hele æg
- Saft og skal fra 3 store, eller 4 små citroner
- 1 Knivspids salt
Kom saft og skal fra citroner, sukker, hele æg og blommer i en kasserolle og mellem/lav varme. Sørg for at komme godt ud i kanterne, under konstant omrøring med dejskraber, indtil du kan trække en ren streg igennem curden på bagsiden af en ske.
Pisk smøren i curden, af to omgange med stavblender, indtil massen er homogen.
Køl ned og kom på sprøjtepose, klar til småkage.