Tilbage til journal
Livsstil - Opskrift

Sådan laver du den perfekte kop matcha hjemme

credit-image

Tekst Nina Vicic, Foto La Cabra

Matcha er blevet en favorit blandt teelskere verden over - og med god grund. Den smukke grønne te kombinerer en intens smag med sundhedsmæssige fordele og et strejf af luksus. Få her ekspertens udførlige guide til, hvordan du opnår den velsmagende matcha te og matcha latte. For selvom matcha-drikke er simple i ingredienser, er mængden og temperaturen afgørende for at opnå den bedste kop matcha.

Matcha betyder “knust te”, og udover dens smukke græsgrønne farve og bitre smag, er den japanske te også rig på næringsstoffer og antioxidanter, som har fået mange sundhedstilhængere verden over til at kaste sig over matchaen. Også La Cabra, et velkendt risteri, har nu udvidet deres repertoire til at inkludere den luksuriøse, fintmalede japanske te.

I samarbejde med Kettl i New York, en ekspert på matcha-området, har La Cabra føjet matcha af højeste kvalitet til menukortet. Kettl arbejder direkte med nogle af Japans mest anerkendte producenter og sikrer dermed en te, der er i absolut særklasse. Her får du to enkle opskrifter fra La Cabra, der giver dig mulighed for at nyde den perfekte kop matcha derhjemme.

Opskrifter

Hot Matcha Latte

1. Pisk 2,7 gram matcha-pulver sammen med 27 gram vand, opvarmet til 70°C, indtil blandingen er glat og skummende.

2. Tilsæt 130 ml mælk (gerne havremælk) for at opnå en samlet volumen på 160 ml.

Matcha Te

1. Opvarm vand til 70°C.

2. Pisk 2 gram matcha-pulver sammen med 50 ml vand, indtil det er skummende.

3. Tilsæt yderligere 90 ml vand (også opvarmet til 70°C) for at fuldende opskriften.



Shop fine kopper og krus



Oplev La Cabras store udvalg i vores Mad & Vin-afdeling.

LÆS OGSÅ
Livsstil - Opskrift
Nyklassiker til julefrokostbordet: Svinebryst med øl, æble og julekrydderier
Livsstil - Opskrift
Opskrift på Negroni, som du ikke har prøvet den før


Loading... >