Tilbage til journal
Livsstil - Opskrift

Fly Me to the Moon - få opskriften på en moderne klassiker

13. juni 2025

Citronmånen er en dansk klassiker – og her deler et af Københavns bedste bagerier, Københavns Bageri, deres fortolkning af den. Det er en frisk, sommerlig smagsoplevelse – sød og syrlig i én og samme bid. Find opskriften her.

Citronmåner a la Københavns Bageri

18 stk.

Ingredienser

Dej 1

  • 185 g marcipan
  • 65 g sukker
  • 45 g blødt smør
  • ½ æg (gem den anden halvdel til Dej 2)
  • Skal og saft fra 1 citron

Dej 2

  • 220 g blødt smør
  • 110 g flormelis
  • 5 g vaniljepulver
  • 2 ½ æg
  • 2 æggeblommer
  • 200 g hvedemel
  • 20 g mandelmel
  • 5 g bagepulver
  • 1 g salt

Citronsirup

  • 110 g citronsaft
  • 110 g sukker
  • 65 g vand

Lemon curd

  • 220 g sukker
  • 9 æggeblommer
  • 5 blade husblas
  • 1 g vaniljepulver
  • 240 g smør

Shop bageartikler



Fremgangsmåde

Dej 1

Rør alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.

Dej 2

Pisk smør, sukker og flormelis i en røremaskine med K-spade, til det bliver lyst og luftigt.

Tilsæt æg og æggeblommer lidt ad gangen under omrøring.

Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og salt i en separat skål, og rør det i dejen.

Tilsæt Dej 1 og rør til dejen er ensartet.

Bagning

Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt ni bageringe (10 cm i diameter) på. Beklæd ringene med bagepapir og smør dem.

Fordel ca. 120–130 g dej i hver ring.

Bag ved 190 °C i 14–15 minutter, til kagerne er gyldne. Lad dem køle helt af.

Citronsirup

Kom alle ingredienserne i en gryde og giv det et hurtigt opkog, til sukkeret er opløst.

Lemon curd

Læg husblas i blød i koldt vand.

Varm æggeblommer, sukker, vanilje og citronsaft op i en gryde ved lav varme, mens du konstant rører, til det når 80 °C.

Tag husblassen op, klem vandet fra og rør den ud i den varme curd, til den er opløst.

Sigt curden ned i en skål, og tilsæt smørret lidt ad gangen, mens du rører, til cremen er glat og ensartet.

Hæld curden i en silikoneform (8 cm bred, 1 cm dyb), dæk til med film og sæt den på køl, til den har sat sig. Når den er helt fast, lægges den i fryseren – så er den nemmere at få ud af formen uden at gå i stykker.

Samling

Dyp de afkølede kager i citronsirup.

Drys kanterne og bunden med sukker.

Tag lemon curd ud af formene og læg dem oven på kagerne. Lad dem tø let op.

Dryp lidt citronsirup på toppen af curden for en flot glans.

Skær kagerne i halve for at få den klassiske halvmåneform – og servér.

Dæk et fint bord



Find Københavns Bageri hele sommeren i deres pop-up på Magasins Summer Market, foran Magasin Kgs. Nytorv, eller på deres vanlige adressepå Flaskehalsen 22, 1799 København samt på @koebenhavns_bageri.

Opskriften er også publiceret i vores sommermagasin Journeys som du kan læse her.

LÆS OGSÅ
Loading... >