Gælder 12/11 - 30/11
Goodie-pris gælder Goodie-medlemmer med 2-3 stjerner
“Smør i rigelige mængder” - opskrift fra Københavns Bageri
Tekst Amalie Andersen, Foto Københavns Bageri I 6. November 2025
I løbet af november og december vil Kongens Nytorv foran Magasin dufte af smørbagte småkager og friskbrygget kaffe, når Københavns Bageri indtager en af de små træhytter som en del af Magasins julemarked. Vi har talt med bageriet om hemmelighederne bag det perfekte julebagværk – og fået opskriften på deres populære brunkager.
Medejer af det Københavnerkære bageri, Rasmus Sjødahl, sværger til godt smør i rigelige mængder og nostalgiske småkagefavoritter. Filosofien hos Københavns Bageri handler om respekt for traditioner og klassikere – samtidig med at de genopfinder dem, så de forbliver relevante. Få opskriften her og læs interviewet under.
Opskrift på Brunkager
Fra Københavns Bageri, København
Antal: ca. 25–30 småkager
Opskrift - brunkagedej
- Mørk sirup: 108 g
- Brun farin: 180 g
- Smør: 144 g
- Hvedemel: 313 g
- Krydderiblanding: 10 g
- Kanelpulver: 1,5 g
- Salt: 1,5 g
- Appelsin (skal og saft): skal og saft af en halv appelsin
Krydderiblanding
- Nelliker (hele)
- Kardemomme (hele)
- Sort peber (hel)
- Muskatnød (hel)
- Allehånde
- Stjerneanis (hel)
- Ingefærpulver
- Kanelpulver
Fremgangsmåde - krydderiblanding:
1. Blend alle hele krydderier (nelliker, kardemomme, sort peber, muskatnød, stjerneanis) fint.
2. Bland de malede hele krydderier med pulverkrydderierne (ingefær og kanel).
3. Brug 10 g af krydderiblandingen til brunkagedejen.
Fremgangsmåde - brunkager:
1. Forvarm ovnen til 165 °C.
2. Varm de våde ingredienser: I en lille gryde varmes mørk sirup, brun farin og smør let op, indtil det er smeltet og samlet. Riv skal og pres saft af en halv appelsin. Tilsæt appelsinsaften til sirupsblandingen.
3. Tilsæt de tørre ingredienser (mel, krydderiblanding, kanel og salt) og rør, indtil dejen er ensartet.
4. Rul dejen ud til ca. 3 mm tykkelse. Brug en form til at udstikke småkager (hos Københavns Bageri laver vi rund brunkager på 6 cm i diameter). Tilsæt evt. blancherede mandler på toppen.
5. Placer småkagerne på en bageplade og bag i ca. 10 minutter ved 165 °C. Hold øje med dem – bagetiden kan variere lidt afhængigt af ovnen.
6. Lad småkagerne køle let af, inden du nyder dem.
Bliv klar til din julebagning med disse produkter
Dæk et fint julebord
“Med stor respekt for klassisk dansk wienerbrød og deres historie ønsker vi at bringe de nostalgiske favoritter.” - Rasmus Sjødahl, medejer af Københavns Bageri.