Har du også stået foran spejlet lige før, du skal ud af døren og panisk forsøgt at dække irriterende urenheder, der altid kommer på de mest ubelejlige tidspunkter? Uren hud er en pestilens, men heldigvis kan du selv gøre meget for at undgå bumser og de efterfølgende ar. Vi har talt med kosmetolog Anita Falsund om uren hud, som hun i mange år har behandlet. Hun giver dig her sine bedste bud på, hvordan du får en flot og fejlfri hud.

Anita Falslund

Anita Falslund er ekspert i, hvordan du behandler uren hud, og hvordan du i det hele taget holder dig skøn. I mere end 15 år har hun været optaget af at forskønne kvinder (og mænds) hud og forskønner i dag kvinder fra sin salon på Islands Brygge.

Læs mere her www.anitafalslund.dk

Kosmetologens guide mod uren hud

Jeg er efterhånden stødt på rigtig mange med hudproblemer, og fællesnævneren er meget ofte uren hud. For de fleste, jeg møder på min vej, er frustrationen altid stor, da mange brands lover guld og grønne skove, og forvirringen bliver ofte total, da mulighederne er alt for mange.

Plej huden med salicylsyre

Uren hud er bestemt ikke noget, der kun rammer teenagers. Det kan være et problem i alle aldre. Som udgangspunkt skal man som forbruger sætte sig ind i, hvilke ingredienser der har effekt på uren hud. Der findes få ingredienser, som man ved, har dokumenteret effekt på den type hudproblemer. Disse ingredienser kan trænge ned i hudlagene og dermed gøre en reel forskel for huden. Når det gælder uren hud, er salicylsyre for eksempel rigtig effektiv. Det er en syre, der har evnen til at kunne trænge ned i huden og exfoliere. Hvis du døjer med uren hud, kan du derfor med fordel kigge efter en maske med indholdet salicylsyre, men husk, at det tager 2-3 måneder, før du kan regne med en virkning fra salicylsyren.

Rens din hud dagligt

Uanset om du har uren hud eller ej, er det en god idé at rense din hud, og gør det gerne morgen og aften. Vigtigst er dog aften, da huden skal være ren for bedre at kunne optage næring og udskille affaldsstoffer i løbet af natten.

For ikke at forstyrre vores PH-værdi for meget, er en mild og cremet rens bedst for de fleste, og især vigtigt hvis man har uren hud. Fugtbalancen i huden skal være så optimal som mulig for, at man kan have en velfungerende hud. Se vores store udvalg af renseprodukter her.

Hvorfor får man uren hud?

Problemet med uren hud rammer ofte under puberteten, hvor huden begynder at skinne, og hvide eller sorte hudorme, røde knopper eller bumser med gult pus pibler frem. Men det kan også ramme på andre tidspunkter i livet. Fx kan stress og hormonelle forandringer ved menstruation, p-pillestop eller graviditet medføre uren hud. Uren hud og bumser opstår på grund af en overproduktion af talg i huden, som medfører at talgkirtlerne tilstoppes. Hvis der trænger bakterier ned i talgkirtlen kan der opstå betændelse og dermed uren hud.

Forkæl huden med masser af grøntsager

Skønhedsrutiner og -produkter kan ikke gøre det alene, hvis man døjer med uren hud. Det er enormt vigtigt, du også husker på, hvad du indtager, for ca. 80 % af hvad der sker med huden, kommer indefra. Derfor er det ultra vigtigt, at din kost består af for eksempel en masse grønne grøntsager, der er så rå som muligt, samt at du ikke får for meget stivelse og sukker (sidstnævnte skal undgås helt, hvis du har uren hud). Drik også masser af vand for at rense ud. Du vil hurtigt se resultater på din hud!

Farvel til uren hud

Med disse råd mod uren hud in mente er du godt på vej til en fejlfri og sund hud. Til sidst vil jeg dog gerne huske dig, der lider af uren hud, på, at den " perfekte hud " ikke findes, men det gør din hud. Og dit mål må altid være at finde den bedste version af dig og din hud.

Her er de produkter, du skal bruge mod uren hud

Salicylsyre er særligt godt imod hudorme, store porer, fedtet hud og bumser. Hvorfor det, tænker du, der lider af uren hud? Det er det, fordi salicylsyre kan trænge gennem hudens fedt og rense nede i poren, og den har en mild antibakteriel og antiinflammatorisk effekt. Fantastisk, ik!? Her ser du nogle produkter med salicsyre, der er effektive mod uren hud.

The Ordinarys Salicylic Acid 2% Solution

Salicylsyre er særligt godt imod hudorme, store porer, fedtet hud og bumser. Hvorfor det, tænker du, der lider af uren hud? Det er det, fordi salicylsyre kan trænge gennem hudens fedt og rense nede i poren, og den har en mild antibakteriel og antiinflammatorisk effekt. Fantastisk, ik!? Her ser du nogle produkter med salicsyre, der er effektive mod uren hud.

T-Zone Peeling fra Pudderdåserne

Pudderdåserne har lavet dette skønne produkt, der eksfolierer hudens overflade og renser porene. Perfekt til uren og acne hud. 0 % parfume.

Dermalogicas Breakout Clearing Booster

Dermalogicas Breakout Clearing Booster er lavet specielt til ung hud med tensens til urenheder. Denne hurtigvirkende booster med salicylsyre renser porerne og dræber bakterier, som forårsager bumser og urenheder, mens niacinamid renser overskydende talg af huden og ensarter hudtonen.

Anti-Aging Cleansing fra Peter Thomas Roth

Dette skønne produkt egner sig til alle hudtyper, herunder tør, solskadet, normal, blandet og fedtet og uren hud samt hud med acne problemer. Du får en luksuriøs rensegel som effektivt fjerner make-up og urenheder, samtidig med at den virker i dybden på porerne og giver en frisk og ungdommelig hud.

Spis disse superfoods mod uren hud

Hvis du har tendens til uren hud, bør du kigge på din kost. De nedenstående superfoods skal ifølge eksperter have en fantastisk god indflydelse på din hud.

Chiafrø

Chiafrø er fulde af omega 3 og derfor et hit mod uren hud. Disse fedtsyrer understøtter cellerne og forbedrer dermed deres evne til at genopbygge og beskytte din hud.

Avocado

De lækre grønne frugter er fyldt med både fedtsyrer, C-vitamin, E-vitamin og antioxidanter, hvilket gør avocadoen til en helse-bombe for din hud.

Blåbær

Blåbær er spækket med antioxidanter, som bekæmper den inflammation, din hud er udsat for, når du lider af akne. Når blåbærrene har mindsket inflammationen, går de til kamp mod akne-bakterierne og renser huden indefra, hvilket resulterer i en fin og klar hud.

Papaya

Papaya frugten er kendt for sine antiseptiske egenskaber. Frugten indeholder A, B og C vitaminer og er rig på mineraler, der heler huden. Alt i alt oplagt til dig der kæmper med acne eller uren hud.

Brune ris

Brune ris er en rig kilde til B vitamin, protein, magnesium og flere antioxidanter, der holder urenheder væk fra din hud og maven fuld.

Brøndkarse

Denne smukke grønne urt indeholder mere end 15 vitaminer og mineraler og er derfor en favorit for alle, der døjer med uren hud.

Makrel

Denne olieholdige fisk giver dig en masse sunde fedtsyrer, der understøtter din huds kamp mod uren hud.

Grønkål

Denne krøllede grønne dusk indeholder både A, B, C, E og K vitaminer og et højt niveau af calcium, kalium, jern, magnesium, protein og…

Loading...