Hvor finder I inspiration?

Vi finder faktisk meget af vores inspiration til produkter og processer på Pinterest og Instagram, hvor vi hele tiden leder efter nye bæredygtige måder at gøre tingene på. Vi følger eksempelvis hashtags som #upcycle #recycle #sustainable osv. Vi finder også inspiration hos andre iværksættere og fra podcasts som fx iværksætterhistorier og Masters of Scale. Til vores mønstre finder Karen især inspiration i naturen og forskellige japanske bøger.

Hvad betyder bæredygtighed for jer?

Bæredygtighed er vores forretningsgrundlag. Vi er en generation som er vokset op med Instagram, som på mange måder har skabt en hård konkurrence mellem unge piger, men når det kommer til bæredygtighed, så står hele generationen sammen og der er en positiv opbakning fra alle sider. Bæredygtighed er fuld af omsorg for verden og for hinanden, og det er vi stolte af at være en del af.

Sommeren er lige om hjørnet, hvad er jeres bedste sommer fif til København?

Kom udenfor! Lav en lækker sommersalat, pak et tæppe og noget koldt at drikke og tag på en hyggelig picnic med venner eller familie. Det kunne fx være i en af Københavns mange parker, eller strækninger langs vandet - du kan også tage på en længere tur til dyrehaven, bagsværd eller furesø. Gå en tur i Frederiksberg have, ved kastellet eller tag på vandretur til Armaminoen. Vi elsker også at gå på opdagelse i de mange loppemarkeder i København eller generelt bare at cykle rundt og opdage skjulte perler i de små københavnske gader og stræder.

Har I et hemmeligt spot i København som I kan videregive?

Restaurant ‘Omar’ på Nørrebro, der er altid god stemning, lækker mad og gode drinks - og så kan man sidde udenfor når vejret er godt. Restaurant ‘Italo Disco’ er også en hyggelig italiensk restaurant der ligger på Vesterbro - Stemningen er altid i top med super god mad og vin. Hvis du skal have lækre drinks skal du tage på ‘Lulu’ Cocktailbar på Ravnsborggade, der er både god musik, søde tjenere og vildt hyggeligt. Helt generelt er vi også vilde med både Værnedamsvej og Jægersborggade. Begge gader har så mange fine små lokale butikker, hvor du kan finde håndlavede, bæredygtige og unikke ting. Stemningen på Værnedamsvej er helt unik blandt restauranter, vinbarer delikatessebutikker og blomsterhandlere. Om sommeren er der altid liv i gaden, med forskellige arrangementer og pop-up butikker og events.

Har I nogle kreative projekter i kikkerten denne sommer? Og måske inspiration et lille kreativt projekt vi selv kan gå i gang med?

Vi har begge to altid gang i forskellige kreative projekter.
Denne sommer planlægger Karen at lave flere ‘3-D malerier’ med stofrester. Det er et sjovt projekt, man selv kan gå i gang med. Alt man behøver er noget stof, som man ikke bruger længere (det kan være fra en gammel bluse, sengetøj en dug eller lign.), noget papir til at male på, maling, tuscher eller farveblyanter og lim. For nyligt er Karen også gået i gang med at samle mundbind fra gaden, (som herefter bliver lagt i kogende vand, for at fjerne skidt og bakterier). Så skal de klippes ud i forskellige former og til sidst blive en del af et smukt 3-D maleri. Det er både smukt og bæredygtigt.

Cecilie skal flytte over sommeren, og så er der altid mange skønne projekter der følger med. Vi skal igang med en indbygget reol, og så følger det med at finde smukke unikke ting fra genbrug. Derudover glæder jeg mig til at komme i gang med et stort patchwork sengetæppe af stofrester. Man skal bruge noget quilt, en symaskine og en masse små stykker stof i forskellige kvadrater, så er der frit valg i farver og sammensætninger så det kan passe ind hos alle. Man glemmer hurtigt hvor meget tekstiler kan bruges til og gøre for indretningen derhjemme, så i stedet for at smide gammelt tøj eller andet tekstil ud, kan man eksperimentere meget mere med at bruge det til et nyt formål.

Loading...