Rødvin er den perfekte makker til et godt måltid, men vinhylden kan hurtigt blive en jungle, hvis man ikke ved, hvad man skal kigge efter. Vi har derfor bedt vores vineksperter fra Magasin Mad&Vin om at dele ud af sin viden, så du ved, hvad du skal kigge efter.
Rødvin er ikke bare rødvin, rødvin kan fremstilles af et hav af forskellige druer, som alt efter sort, fremstillingsmetode og lagring, giver hver vin sin unikke smag. Men hvilken vin passer til din anledning, eller ret? Det kan være svært at finde ud af, og er en kunst i sig selv. Derfor har vi allieret os med en af vores dygtige vineksperter fra Mad&vin. Læs med når vi guider dig, til at finde den helt rigtige rødvin.
Pinot Noir er en af de ædleste druer til rødvinsproduktion. Druen er kendt for at være vanskelig at dyrke, og den er bedst, når den ikke blandes med andre druer. Måske er det også derfor at netop denne drue er kendt for at give nogen af verdens bedste vine. Smagen er helt sin egen og giver også nogen af de bedste vinoplevelser. Vi anbefaler at nyde et glas Pinot Noir til lyse kødretter som kalv eller fjerkræ eller med fed fisk.
Pinot Noir passer til rigtig meget mad. Vinen er let nok til lyst kød, men kompleks nok til mørkere kød. Er du derfor i tvivl om hvilken drue du skal gå efter er Pinot Noir som oftest det rigtige valg.
Denne fyldige intense drue med en undertone af sødme, gør sig særligt godt til grillmads og mørkt fjerkræ. Den er karakteriseret ved mørke farve, bløde tekstur og utrolig flotte smags- og duftnoter af brombær, jordbær, chokolade og svesker. På trods af at vinene klart er bedst til grillmaden skal du endelig ikke være nervøs for at koble den sammen med en lækker pastaret, eller sågar en flødebasseret simmeret, det vil uden tvivl også klæde denne intense og fyldige vintype.
Cabernet Sauvignon opfattes langt hen ad vejen som en af verdens bedst kendte og mest beplantede druesorte. Den giver vine med fylde, kant og kraftig smag. Duften er fortryllende og leder som oftest tankerne hen på de skønne mørke bær som solbær og brombær, samt med en overflod af dybe krydderier. Den gør sig bedst når den nydes med lam, oksekød eller røget kød, på grund af dens frugtige smag. Den går også godt sammen med svampe og oste, som cheddar og Pecorino.
Syrah eller Shiraz? Der er tale om den samme drue men to forskellige navne. I Europa kaldes den Syrah, mens den i Australien, New Zealand og andre lande kaldes Shiraz. Der er her vi finder de markante og krydrede vine. Du kommer ikke galt afsted, hvis du serverer denne drue med din steak fra grillen, lam, mørkt oksekød eller en stor, saftig burger.
Med en rund og fløjlsblød tekstur, smag og duft af modne bær og urter, gør Merlot sig særlig godt til afdæmpede kødretter, samt minde oste eller vegetarretter. Den er med sin bløde og runde smag, forståeligt nok en af danskernes fortrukne druer. Da merlotten falder i de fleste smag, er det derfor den sikre vej til de fleste selskaber.
Du er altid velkommen til at komme en tur forbi Magasin Mad&Vin og gå på opdagelse i vores store udvalg af lækre vine og få en snak med en af vores vineksperter. Du finder os i Magasin i Lyngby og på Kongens Nytorv i København.