Five Spice er et af de populæreste og mest klassiske krydderiblandinger i det asiatiske køkken og samler de fem smage i det kinesiske køkken sød, syrlig, bitter, pikant og salt. Den lette anisagtige smag er et hit hos både børn og voksne. Five Spice er suveræn til and, hvor den både kan bruges i en marinade der pensles på andestegen, og som som rub på andelår og andebryst. Five Spice kan også med fordel bruges, når der bages kager, specielt kan krydderiet give de klassiske julesmåkager og konfekten et sofistikeret tvist. Prøv at google Five Spice Cookies.
Kernen i Five Spice i Mill & Mortars udgave er skabt af fennikelfrø og anis, der nuanceres af nelliker, Sri Lanka kanel, allehånde og ingefær.
Kan blandes med lidt olie og pensles direkte på kødet før stegning, men det kan med fordel marinere i et par timer. Kødet kan grilles eller steges i wok. Når kødet er stegt, kan der evt. drysses med frisk hakket thai basilikum, estragon eller kørvel inden servering. Er perfekt til at marinere alle typer fjerkræ (udskæringer af kylling, kalkun eller and) og svinekød (stege, mørbrad, småkød, ribs eller koteletter). Kan også drysses over stegte rodfrugter og fennikel. Agurkesalat med koriander og lidt chili passer perfekt til Five Spice marineret kød.
Økologisk krydderiblanding
Ingredienser: Fennikelfrø, Sri Lanka kanel, stjerneanis, allehånde, ingefær, nelliker.
Nettovægt: 50 g
Opbevares: Mørkt, tørt og lufttæt
DK-ØKO-100 EU/Ikke EU Jordbrug
Leveringstid: 1-2 hverdage. Goodie medlemmer får fri fragt ved ordrer over 499 kr. Fragten for ikke Goodie medlemmer er fra 24 kr. Du kan bytte og returnere din vare i en af Magasins syv fysiske forretninger eller sende varen retur med posten i 30 dage. Fødevarer og mundbind kan ikke returneres. Husk at medbringe bon eller ordrebekræftelse på købet.