Indkøbskurv
0
0 varer lagt i indkøbskurven
Opskrift

Nyd vinterens varme drikke

Findes der noget bedre end en varm toddy eller gløgg til at varme sig på i disse iskolde tider? Få masser af inspiration til at brygge dine egne varme drikke i Adam Engels bog TODDY PUNCH.

Går du også og fryser og drømmer om noget at lune dig på? En lun toddy, der fortrænger al dårligdom og vintertritesse? Så er hjælpen nær. Kok- og kogebogsforfatter Adam Engel har netop udgivet bogen TODDY PUNCH, der indeholder de lækreste opskrifter på gløgg, toddyer og andre varme drikke - alle er forskellige i både smag, ingredienser og ophav.

Adam Engel besøger Magasin på Kgs. Nytorv lørdag den 24. feb., hvor du kan møde ham, få signeret hans bog og helt sikkert få nogle tips til, hvordan du rammer den helt rigtige smag, når det gælder varme drikke. Adam Engel har tidligere bestyret et badehotel i Nordsjælland og været restaurantchef, og som kok og bartender har Adam testet sig igennem utallige smage fra den vilde natur i jagten på nye bær, urter og planter til brug i køkkenet og i kogebøgerne.

Bogen TODDY PUNCH er en fantastisk investering, når dagene er mørke og kolde. Varmen gemmer sig i glasset – hvad end du søger den perfekte gløgg, toddy eller andre varme drikke. Adam Engels bog indeholder nye, spændende opskrifter på toddyer og på varme safter med vilde bær og urter, og viser at varme drikke er meget mere end te og kaffe. 

  • 5-6 glas
  • 1 l tør æblecider
  • 11⁄2 dl kamillehonning (se opskrift nedenfor)
  • 1 dl bourbon (alternativt calvados)
  • 6 cl Grand Marnier
  • Piskefløde
  • Makroner
  • 1 usprøjtet citron

Æbleciderpunch med kamille

Denne lyse og milde punch trækker med sine smagsnoter tråde tilbage til både sensommeren og efteråret. Den elegante smag af kamille behøver ikke udelukkende at blive hevet frem, når der er influenza i luften. Kamille er en fremragende aromagiver til både desserter, cocktails og varme drikke.


Kamillehonning
Lad de friskplukkede kamilleblomster trække nogle dage på avispapir ved stuetemperatur, evt. i en solrig vindueskarm. Du kan dog også købe tørrede kamilleblomster i de fleste supermarkeder. Brug ca. 15 blomsterhoveder til et glas honning. Honningen må gerne være let flydende, som akaciehonning. Hvis den ikke er det, kan du bløde den op med lidt kogende vand under omrøring. Bland derefter blomster og honning i et patentglas, og lad det trække i minimum 1 uge.

Fremgangsmåde

Varm æblecider og kamillehonning op til kogepunktet, og lad det simre i nogle minutter. Pisk i mellemtiden fløden til et let cremet skum, og stil til side. Tilsæt bourbon og Grand Marnier under omrøring, og sluk for varmen. Hæld drikken i kopper. Top drikken med en stor klat flødeskum. Knus derefter 1-2 makroner i hånden pr. kop, og drys makroncrumblen oven på flødeskummet. Slut med at rive en smule citronskal fint udover, og servér.

Magasin.dk bruger cookies for at give dig en bedre oplevelse gemmer vi dine informationer om dit besøg på magasin.dk Læs mere