Indkøbskurv
0
0 varer lagt i indkøbskurven
Portræt

”Som tjener er det vigtigt at have sig selv med hele vejen”

Karina Grand Kannegaard, tjener på Ti Trin Ned i Fredericia, er blandt finalisterne til Årets Tjener 2018. For Karina skal en tjeners personlighed altid skinne igennem, samtidig med at den faglige viden og skarphed er i fokus

Profil

Karina Grand Kannegaard

 Karina er tjener på Ti Trin Ned i Fredericia, hvor årstidernes skiftende menuer afspejles i nøje udvalgte vine, der understøtter eller giver menuen modspil. Hun er er blandt finalisterne til årets tjener 2018. 

Danmarksmesterskabet for professionelle tjenere løber af stablen i marts 2018 – og hvem mon løber med den ærefulde titel som Årets Tjener 2018, når landets absolut dygtigste tjenere dyster? Magasins Mad & Vin elsker friske råvarer og god mad og har derfor valgt at bakke op om den store gastronomiske dyst, der løber af stablen den 18. marts 2018, med et sponsorat. Ajour har mødt de servicemindede talenter, der er nomineret til den eksklusive pris, og bringer løbende interviews med dem. I dag kan du møde Karina Grand Kannegaard, der er tjener på Ti Trin Ned i Fredericia.

Hvad er det vigtigste at vide, når man skal matche vinen til maden? Har du nogle gode råd?
Det vigtigste er først og fremmest at tage stilling til, om man i øjeblikket ønsker det ”perfekte” match mellem maden og vinen, eller om man ønsker en vin, som man virkelig værdsætter at nyde og fordybe sig i i dette øjeblik.  

Hvad er, i dine øjne, en god tjener? 
For mig er en god tjener en tjener, der kan formå at få sine gæster til at føle sig hjemme, en tjener der har varme og viser ydmyg og hviler i sig selv. Personligheden må for alt i verden gerne skinne igennem, men den faglige viden og skarphed skal stadig være i fokus, så man som gæst roligt kan læne sig tilbage og vide, at der er styr på det hele. En vigtig del af at være tjener er også at kunne læse gæstens behov og at kunne omstille sig, så det tilpasses fra gæst til gæst og fortsat have sig selv med hele vejen.

Hvad skal man ikke gøre som tjener?

Jeg synes det er ekstremt vigtigt altid at huske på, at vi er her for gæstens skyld. Det er gæsterne, der er skyld i, at vi har vores job. Og selv om man måske har et brændende ønske om at stå og fortælle en lang historie til bord 1 omkring ny viden af jordbundsforhold i vinen, som de skal til at have i glasset, så skal man altid huske gæsterne, som man højest sandsynligt har mistet. De stod af ved land, årgang og drue. Der skal man lige stoppe sig selv. 

Hvorfor stillede du op til konkurrencen?
Jeg stod på sidelinjen sidste år, da min kæreste stillede op til Årets tjener 2017 og vandt med guld. Der gik en masse timer med at hjælpe med selve træningen op til finalen, og der fik jeg virkeligt blod på tanden til selv at ville prøve at stille op. Men det er lige så meget for dels at prøve mig selv af i en konkurrence, hvor man bliver bedømt af landets bedste fagfolk, og mærke det pres, der kommer til at være med træningen, men især på selve dagen.

Magasin.dk bruger cookies for at give dig en bedre oplevelse gemmer vi dine informationer om dit besøg på magasin.dk Læs mere