Indkøbskurv
0
0 varer lagt i indkøbskurven
Vi guider

Fem myter om vin

Der bliver sagt og skrevet meget om vin, og om hvordan den bedst nydes. Læs med her, hvor Henrik Lund Nim fra H.J. Hansen Vinhandel i Magasin kigger nærmere på mest gængse myter om vin og vindrikning.

De fleste er stødt på mange sjove og skråsikre påstande om vin. Halve og hele sandheder om vin og vindrikning. Henrik Lund Nim fra H.J. Vin i Magasin har kigget på en håndfuld af dem, og kommer her med sit bud på, om vinmyterne er sande eller falske. Får du ikke svar på alle dine tanker, er du velkommen til at kigge forbi H.J. Vin i Magasin og få flere gode råd om den perfekte vin. 

Vinmyte 1: ”En vin skal åbnes flere timer, før den skal drikkes”
Både sandt og falsk
Det er nemlig slet ikke nok blot at åbne vinen. Vinen skal på karaffel, og i mangel af en sådan, i en vandkande eller skål. Alle vine har godt af at blive åbnet op og dekanteret, som det hedder, når man omhælder sin vin. Man gør det for at ”åbne” vinen, få den til at dufte og smage af mere. Samme proces, der sker når du svinger vinen i glasset. 

Vinmyte 2: ”Al vin har godt af at blive lagret”
Falsk
99,99% af den vin, som bliver solgt i Danmark, skal drikkes inden for de første år af vinens levetid. De er klar, når de kommer på hylderne. Selv når vinen kun er ét år gammel. Skal du bruge en vin til en dåbsgave, som skal lagre minimum 18 år, indtil junior er gammel nok til at pelse den ædle flaske til et drukgilde, så skal du købe en Vintage Port. De kan ligge uendeligt længe, og bliver bare bedre og bedre. 

Vinmyte 3: ”Hvidvin til fisk. Rødvin til kød og ost”
Falsk 
Ualmindelig konservativ påstand. Hvor skal jeg starte? Rødvin og ost er en notorisk dårlig kombination. Garvesyren fra rødvinen crasher med ostens salte fremtoning, og vinen vil fremstå metallisk. Hvidvin og gedeost er en fantastisk sammensætning. Kølig rødvin til grillet fisk er genialt, hvilket leder mig til næste påstand…. 

Vinmyte 4: ”Rødvin skal drikkes ved minimum 18 grader”
Falsk
Det er omvendt. Rødvin skal drikkes ved MAKS. 18 grader. Vil du have, at rødvinen skal være varmere, skal den på et blus og tilsættes krydderier, rosiner og mandler og serveres som Glögg. Den friske frugtsyre forsvinder ganske enkelt, når vinen nærmer sig 20 grader. Alkoholen fordamper, så bouqueten bliver sprittet. 

Vinmyte 5: ”Jo højere alkohol, jo bedre vin”
Nej, nej og 3 gange nej! 
For mig personligt gør en høj alkoholprocent  i en vin mig lidt nervøs for, at vinen er for sprittet og for meget bulderbasse. Der skal, som alt andet i livet, være balance i tingene. Den ideelle alkoholprocent findes ikke, da en let Beaujolais og en kraftig Amarone  har, og skal have, forskellige procenter alkohol. Dog kan man sige at modne druer, som alle producenter efterstræber, indeholder masser af sukker, som i sidste ende giver en høj alkoholprocent. Men de bedste producenter forstår at balancere tingene. 

Kig forbi H.J.Vinhandel i Magasin, hvis du har flere spørgsmål eller brug for et godt råd om din næste vin.

Magasin.dk bruger cookies for at give dig en bedre oplevelse gemmer vi dine informationer om dit besøg på magasin.dk Læs mere