Indkøbskurv
0
0 varer lagt i indkøbskurven
Vi elsker

Smag på jordskokkegrisen

Dyrevelfærd og god smag hænger uløseligt sammen. Og jordskokkegrisen fra Grambogård, der lever af jordskokker, er bestemt ingen undtagelse.

Glade dyr er god smag. Sådan lyder mottoet hos Grambogård. Og mon ikke de fleste er enige i, at maden bare smager bedre, når man ved, at dyrene har haft det godt. Det fynske slagteri arbejder tæt sammen med udvalgte ansvarlige landmænd, der brænder for deres arbejde og deres dyr. Her, blot 300 meter fra Odense Fjord, går grisene på 7.500 m2 fold og roder i jorden efter jordskokker hele dagen. Her er hytter, så de altid har læ, og et stort egetræ, som de finder skygge under. Folden er opdelt i to, så der er god mulighed for at fordele grisene efter størrelse og trivsel. Vi har mødt Alex Lysemose, der er direktør hos Grambogård.

Hvad gør jordskokkegrisen til noget helt særligt?
Jordskokkegrisene fra Grambogård har haft en god opvækst og er, som navnet indikerer, primært fodret med masser af jordskokker. Marken strøes med jordskokker og harves efterfølgende, så grisene har rigeligt at rode i jorden efter. De jordskokker, som ikke bliver fundet og spist, slår rødder, og planterne skaber en tæt lille skov - indtil grisene har gravet det hele op igen. Grisene får supplerende kvalitetsfoder.

Hvordan smager jordskokkegrisen?
Jordskokkegrisen er lidt mørkere i kødet – og med lidt mere smagskarakter - end andet Grambogård grisekød, hvilket skyldes, at grisen lever hele sit liv udenfor og således også får anden føde end de grise, som lever i dybstrøelsen. 

Hvad betyder dyrevelfærd for Grambogård? 
Dyrevelfærd er for os en meget enkel ting, der har rigtig meget med en grundholdning at gøre. Vi ser ikke dyrs reaktionsmønstre meget anderledes end menneskers. Vi vil gerne give tryghed igennem hele opvæksten og sørge for, at dyrenes naturlige behov tilgodeses bedst muligt. Det vil sige, at vi ser på, hvordan gruppen trives bedst muligt, at det enkelte dyr ikke hele tiden skal skifte ”kammeraterne ud”, at der er plads til at bevæge sig, at der er dybstrøelse, som giver varme, komfort og aktivitetsmuligheder, at dyrene kan nå at blive trygge ved de mennesker, som passer dem, så der er faste ”mandskaber”, og at man op til slagtning ikke stresser dyrene (og musklerne/kødet) med lange transporter og ventetider før slagtning.

Find jordskokkegris i Mad&Vin på Kgs. Nytorv. 

Magasin.dk bruger cookies for at give dig en bedre oplevelse gemmer vi dine informationer om dit besøg på magasin.dk Læs mere