Indkøbskurv
0
0 varer lagt i indkøbskurven
Portræt

Mad&Vins udvalgte: Københavns fashionable chokoladebrand er med på hele rejsen

I en serie af artikler, tager vi dig med bag kulissen til Danmarks gourmetunivers og ser nærmere på de mange spændende brands, du kan finde i Mad&Vin.

Alle elsker chokolade. Det er fyldt med endorfiner og god smag. Vi har taget en snak med Simply Chocolate, og spurgt dem ind til smag, humor og kakaobønder.

Hvorfor ”Simply Chocolate”?
Simply = simpel, chocolate = chokolade. Simpel chokolade, i den forstand at det er uden kunstige tilsætningsstoffer, og kun er lavet, af det bedste naturen har at tilbyde.

Hvad er jeres tre vigtigste værdier?
Only natural ingredients kan der aldrig sættes spørgsmålstegn ved. Det ligger i dybt i vores DNA, og uden den overbevisning var vi ikke Simply Chocolate.
Det må aldrig blive kedeligt at lave og levere chokolade. Vi bruger enormt meget tid på at designe og udvikle emballage, der passer ind i tidens tendenser, er smukt at se på, og meget gerne skulle få modtageren til at smile.
We care! Vores samarbejde med Cocoa Horizon er meget vigtigt for os. Den passion vi hver dag propper ned i chokoladen, ville ikke være den samme, hvis vi ikke kunne spore den helt tilbage til kakaobønnen. Vi har ro i maven ved at vide, at der ikke bliver brugt børnearbejdere, at der er minimumslønninger, og at farmerne bliver undervist i at bruge og passe på deres afgrøder bedst muligt. 

Hvorfor er det så vigtigt med gennemsigtighed og naturlige råvarer?
For nogle år siden begyndte snakken om, at kakao og dermed chokolade ville uddø inden for bare 20-30 år. Det er primært fordi kakaobønderne ikke har tilstrækkelig viden om, hvordan de skal passe deres afgrøder og jorden omkring. Derfor er det enormt vigtigt, at vi som chokoladeproducenter tager et ansvar for udviklingen, og sørger for at kakaobønderne får mulighed for at blive uddannede og oplyste. En anden årsag er naturligvis sikringen af forholdende for de mennesker, der arbejder på kakaofarmene. Med respekt for kultur kan børnearbejde ikke tolereres, farmerne skal have en minimumsløn og ikke mindst ordenlige forhold. For os er det vigtigt med naturlige råvarer, fordi flere og flere af os bliver opmærksomme på, hvad vi egentlig kommer i munden, og hvad det gør ved os. ”If you can’t pronounce it, don’t eat it.”

Hvor finder I inspiration til nye smage og varianter?
Vi forsøger at kigge både bredt på madkultur og tendenser, men også lokalt, hvor vi snakker med kunderne ude i butikkerne. Vi har et super dygtigt og kreativt produktionsteam, som ikke arbejder inden for låste rammer, men kigger i alle retninger for interessante smagskombinationer. Det bliver vi nødt til at holde fast i at gøre, for vi har fravalgt spektret af kunstige e-numre og aromaer, der er en let vej til smag. Det tager lang tid at udvikle nye, spændende produkter, men til gengæld er de gennemarbejdede og meget delikate.

Hvordan skal Simply Chocolate nydes?
Grainy Sue smager virkelig godt i stykker med müsli og Salty Fred er uden tvivl god i en brownie, men de er klart bedst lige nøjagtig som de er. ”Au natural” om du vil.

Magasin.dk bruger cookies for at give dig en bedre oplevelse gemmer vi dine informationer om dit besøg på magasin.dk Læs mere