Indkøbskurv
0
0 varer lagt i indkøbskurven
Opskrift

Æbleskiver med kardemomme og marmelade

Kan man komme igennem juletiden uden æbleskiver? Nej vel. Vi bringer her opskriften på de lækreste æbleskiver – indbegrebet af dansk julehygge.

”Vi glæder os i denne tid, nu falder julesneen hvid, så ved vi julen kommer!” Du kender sikkert ordene fra klassikeren Peters Jul, men ved du også, at den moderne form for æbleskiver bagt i æbleskivepande første gang omtales i selvsamme bog fra 1866? I dag tyr mange til de dybfrosne æbleskiver, der opvarmes i ovnen, men vil du rigtigt forkæle dine julegæster, anbefaler vi dig at holde fast i den gamle tradition om æbleskivebagning.

  • Til 4 personer
  • 245 g hvedemel
  • 195 g æggeblommer
  • 2.5 dl fløde
  • 145 g smeltet smør
  • 5 g salt
  • 2 g stødt kardemomme
  • 295 g æggehvider
  • Lidt flormelis
  • Julemarmelade fra Magasin

Rør æggeblommer og fløde sammen. Lidt efter lidt kommes melet i under omrøring, indtil man har frembragt en helt lind dej.


Køl det smeltede smør ned til stuetemperatur. Hæld det forsigtigt i dejen under omrøring. Kom også salt og kardemomme ved.


Pisk æggehviderne stive – de skal være så stive, at de får et lille næb og efterlader tydelige vedblivende mærker, når man rører i dem. Vend de piskede æggehvider sammen med dejen.


Brug en dejskraber og start med 1/3 af æggehviderne. Forsæt herefter med resten.

Kom æbleskivedejen i en sprøjtepose, sprøjt dej i æbleskivejernet og bag æbleskiverne sprøde.

Æbleskivedejen skal bruges med det samme, da æggehviderne i dejen falder sammen efter kort tid.


Drys æbleskiverne med flormelis og server med en god marmelade til.

Magasin.dk bruger cookies for at give dig en bedre oplevelse gemmer vi dine informationer om dit besøg på magasin.dk Læs mere