Museum - Magasin Onlineshop - Køb dine varer og gaver online
CurrentCustomer.registered: false
CurrentCustomer.authenticated: false
Indkøbskurv
Kurv 
(0)
0 VARER

Museum

 

Hvad kan du se på museet?

Magasinfonden købte i 2010 det mangeartede historiske materiale, som igennem tiden er blevet indsamlet af medarbejdere, som har ajourført og passet på det siden 1868.


Samlingen er enestående i Danmark - der kendes ingen anden detailforretning, som har bevaret så mange dokumenter og genstande fra en så lang tidsperiode.


I museumslokalet, som er på knap 50 kvadratmeter, findes bl.a. eksempler på: muffedise og tilhørende varmer, hattemål og hilsner fra Kjeld Petersen, Ove Sprogøe og Poul Reumert, olympiadedragter, porcelæn, uniformskasketter, Magasin-cigaretter, julekataloger, julekalender og julegaveindpakning. Og ikke mindst legetøjsbilen, som også ses her på siden, med Magasins logo.


Der er tillige dokumenter, reklamer, kort og fotos - samt effekter som regnemaskiner og kasseapparater.

 

Magasins logo og reklamer

På udstillingen kan man følge, hvordan logoerne skifter undervejs. Fra 1879 forekom navnetrækket Magasin du Nord i et utal af grafiske udførelser. Fra omkring 1954 fik forretningen sit kaldenavn, slet og ret Magasin og sit nuværende logo med det store M, den hældende skrift og tilføjelsen af stjernen som opmærksomhedsskabende effekt.


Reklamerne er med få undtagelser i alle årene frem til 1992 produceret af Magasins egen reklameafdeling.
 

 

Åbningstider

Torsdag og fredag kl. 13-17

Lørdag og søndag kl. 11-15

Museet har fri entré. 

 

Adresse

Magasin du Nord Museum
Vingårdstræde 6
1070 København K
 

 

Ring: +45 3311 4433 e-mail: online@magasin.dk Kundeservice åbningstider
Magasin.dk bruger cookies for at give dig en bedre oplevelse gemmer vi dine informationer om dit besøg på magasin.dk Læs mere