Magasin Onlineshop - Køb dine varer og gaver online
Indkøbskurv
0
0 varer lagt i indkøbskurven
ajour-Risalamande_opskrift
Opskrift

Risalamande med kirsebærsauce

Hver familie har sine egne juletraditioner, men noget, de fleste forlanger at få på julebordet, er rislamande. Her får du opskriften på den lækre julespise.

Risalamande. Det lyder fransk og en lille smule fornemt. Men siger du risalamande til en franksmand, vil han næppe tænke på risengrød fyldt med flødeskum og mandler med dertilhørende kirsebærsauce. For trods det franske navn er den populære juledessert nemlig pæredansk. Og hvem vil ikke gerne glæde sine kære med risalamande, der i de fleste danske hjem har status af nationalret?

  • Trin1: Risengrød
  • 1 l sødmælk
  • 150 g grødris
  • 50 g sukker
  • 1 stang Magasin polynesisk vanilje
  • 5 g salt (ca. ½ teske)
  • 4 g hel citronskal

Trin 1: Risengrød
Kog en grød ved svag varme, indtil den er cremet og lækker. Rør jævnligt, så den ikke brænder på. Køl grøden helt af.

  • Trin 2: Risalamande
  • 600 g afkølet risengrød
  • 3 dl piskefløde
  • 50 g hakkede og smuttede mandler (undtagen én)

Trin 2: Risalamande
Hak de smuttede mandler groft undtagen den, der skal gemmes til mandelgavelegen.

Pisk fløden let stiv.

Rør forsigtigt 1/3 af flødeskummet i grøden med en dejskraber.

Når den forekommer cremet, kan det resterende flødeskum og de hakkede mandler vendes i.

Vendes sammen og sættes på køl.

  • Trin 3: Kirsebærsauce
  • 0.5 kg frosne kirsebær
  • 1 laurbær
  • 1 hel stjerneanis
  • 1 hel kanelstang
  • 1 dl rødvin
  • 2 dl vand
  • 100 g sukker
  • 2 spsk. maizena

Trin 3: Kirsebærsauce
Kog kirsebær, krydderier og rødvin sammen i 10 min.

og lad det efterfølgende trække i gryden i ca. 30 min.

Smag, om der skal mere sukker i.

Saucen skal være forholdsvis syrlig og frisk for at bringe modspil til den søde risalamande.

Sigt alle kirsebærrene fra.

Rør maizena ud i lidt vand og jævn det under opkog til en glat og blank sauce – tilføj maizena i små doser, så tykkelsen kan kontrolleres.

Hæld kirsebærrene tilbage i saucen – jo flere du tilsætter, jo mere tekstur får du.

Start med halvdelen og tilføj derefter efter lyst.

Har du spørgsmål?
Online
33 18 20 05

Man. - Fre: kl. 09.00 - 22.00

Weekend: kl. 10.00 - 22.00

Forretninger
33 11 44 33

Man - Fre: kl. 10.00 - 17.00

Weekend og helligdage: Lukket

1
Magasin.dk bruger cookies for at give dig en bedre oplevelse gemmer vi dine informationer om dit besøg på magasin.dk Læs mere