Magasin Onlineshop - Køb dine varer og gaver online
Indkøbskurv
0
0 varer lagt i indkøbskurven
ajour-Ribbenssteg_med_puffet_flaeskesvaer
Opskrift

Ribbenssteg Med puffet flæskesvær

Steg som vores mor stegte den. Sådan skal det være i julen. Hvis du ikke har helt styr på, hvordan du opnår den perfekt stegte ribbenssteg, så får du her opskriften.

Julen består for de fleste af lige dele hygge og mad. Og i mange hjem er ribbensstegen svær at komme uden om i den søde juletid. Det ferske grisekød med sprødt flæskesvær hører lige som bare til på det danske julebord. Så send du blot invitationerne afsted, følg nedenstående opskrift og glæd dig til den festligste julemiddag med dine kære.

  • Opskriften er til 4 personer
  • Et halvt kilo grene af douglasgran

Douglasgran-pulver

Pluk nålene af grenene og tør dem i ovnen ved 60° natten over. Pulveriser dem på en kaffekværn og opbevar gran-pulveret tørt.

  • Trin 1: Dagen før
  • Puffet svær:
  • Du skal bruge:
  • Svinehuden fra ribbensstegen
  • Granpulver

Trin 1: Dagen før – Puffet svær

Skær skindet af stegen og kog det mørt i ca. 2 timer, dækket af saltet vand. Tag op og tør i ovnen ved 60° natten over. Den skal være stenhård, når du tager den ud. Blend den tørre hud til et granulat på en blender næste dag. Puf granulatet af svær i 200° varm olie indtil gylden og tør den på papir. Krydr med salt og tørret granpulver og server til stegen.

  • Trin 2: Selve dagen
  • Ribbensteg:
  • Du skal bruge:
  • 1 svinebryst med lange ben fra Grambogård
  • Saltet lakridssirup fra Lakrids by Johan Bülow
  • 2 laurbærblade
  • Tørrede roser
  • Tørrede bær
  • Magasin brændte mandler
  • Citrontimian

Trin 2: Selve dagen – Ribbenssteg

Trim svinebrystet og vend stykket, så du har de lange ben foran dig. Skær forsigtigt ned imellem ribbenene og fjern kødet. Gem dette til saucen, se opskrift nedenfor. Skrab forsigtigt benene fri for kød med en lille kniv, ligesom til koteletter eller lammekrone. Rids fedtet og rist ribbensstegen af med timian og laurbærblade i ovnen ved 180° i 1 time, indtil den er gylden og saftig. Knus tørrede roser, tørrede bær og brændte mandler i små stykker i fx en blender. Løft ribbensstegen op af fadet, pensl med den saltede lakridssirup og drys de knuste ingredienser på, så den er smuk, farverig og klar til servering.

Har du spørgsmål?
Online
33 18 20 05

Man - Søn: kl. 09.00 - 21.00

Forretninger
33 11 44 33

Man - Fre: kl. 10.00 - 17.00

Weekend og helligdage: Lukket

1
Magasin.dk bruger cookies for at give dig en bedre oplevelse gemmer vi dine informationer om dit besøg på magasin.dk Læs mere