Magasin Onlineshop - Køb dine varer og gaver online
Indkøbskurv
0
0 varer lagt i indkøbskurven
ajour-Opskrift_aebleskiver
Opskrift

Æbleskiver med kardemomme og marmelade

Kan man komme igennem juletiden uden æbleskiver? Nej vel. Vi bringer her opskriften på de lækreste æbleskiver – indbegrebet af dansk julehygge.

”Vi glæder os i denne tid, nu falder julesneen hvid, så ved vi julen kommer!” Du kender sikkert ordene fra klassikeren Peters Jul, men ved du også, at den moderne form for æbleskiver bagt i æbleskivepande første gang omtales i selvsamme bog fra 1866? I dag tyr mange til de dybfrosne æbleskiver, der opvarmes i ovnen, men vil du rigtigt forkæle dine julegæster, anbefaler vi dig at holde fast i den gamle tradition om æbleskivebagning.

  • Til 4 personer
  • 245 g hvedemel
  • 195 g æggeblommer
  • 2.5 dl fløde
  • 145 g smeltet smør
  • 5 g salt
  • 2 g stødt kardemomme
  • 295 g æggehvider
  • Lidt flormelis
  • Julemarmelade fra Magasin

Rør æggeblommer og fløde sammen. Lidt efter lidt kommes melet i under omrøring, indtil man har frembragt en helt lind dej.


Køl det smeltede smør ned til stuetemperatur. Hæld det forsigtigt i dejen under omrøring. Kom også salt og kardemomme ved.


Pisk æggehviderne stive – de skal være så stive, at de får et lille næb og efterlader tydelige vedblivende mærker, når man rører i dem. Vend de piskede æggehvider sammen med dejen.


Brug en dejskraber og start med 1/3 af æggehviderne. Forsæt herefter med resten.

Kom æbleskivedejen i en sprøjtepose, sprøjt dej i æbleskivejernet og bag æbleskiverne sprøde.

Æbleskivedejen skal bruges med det samme, da æggehviderne i dejen falder sammen efter kort tid.


Drys æbleskiverne med flormelis og server med en god marmelade til.

Har du spørgsmål?
Online
33 18 20 05

Man. - Fre: kl. 09.00 - 22.00

Weekend: kl. 10.00 - 22.00

Forretninger
33 11 44 33

Man - Fre: kl. 10.00 - 17.00

Weekend og helligdage: Lukket

1
Magasin.dk bruger cookies for at give dig en bedre oplevelse gemmer vi dine informationer om dit besøg på magasin.dk Læs mere