Foodfanatic - T-bonesteak med grillet tilbehør - Magasin.dk
CurrentCustomer.registered: false
CurrentCustomer.authenticated: false
Indkøbskurv
Kurv 
(0)
0 VARER
ajour-Foodfanatic_grill
Opskrift

FOODFANATIC: Krydret T-bone steak med grillet tilbehør

Mange af os forbinder grill med et godt stykke kød. Her får du madblogger og -skribent Nadia Mathiasens bud på en lækker grillmenu.

Profil

Nadia mathiasen

Madskribent, tv-kok og kogebogsforfatter Nadia Mathiasen står bag bloggen Foodfanatic, hvor hun deler sin passion for god mad fra alle kroge af verden. 

Følg påFoodfanatic.dk

Der er ikke et andet tidspunkt på året, hvor lækkert kød giver så meget glæde, som det gør om sommeren, når grillsæsonen er på sit højeste, og mange af os forbinder da også grill med godt kød.


Kødet har hovedrollen

Opskriftens omdrejningspunkt er uden tvivl det lækre stykke kød, en T-bonesteak, der kommer fra Kildegaarden tæt på Mariager Fjord. På Kildegaarden græsser kvæget, der er en blanding mellem Limousine og Blonde D’aguitaine, på usprøjtede engarealer hele året rundt, så ikke nok med at kødet smager himmelsk, så er du samtidig sikker på, at dyrene har haft det godt.

Selvom kødet i sig selv er fortræffeligt, så kan det alligevel godt klare lidt ekstra krydderi, og med den fantastiske Flaming Dust rub fra Mill & Mortar, får kødet en diskret smag af fennikel, lakridspulver, stjerneanis, røget paprika, ingefær og chili. Mill & Mortars rub kan med fordel blandes med salt og brunt sukker, så den får en let karamelliseret smag.

T-bonesteak fra Kildegaarden

Grillmenuen er både nem og enkel

Du behøver ikke stå i køkkenet i timevis, for at forberede en lækker grillmenu. Når solen står højt på himmelen, vil vi alle meget hellere være udenfor end at stå inde i et varmt køkken. Derfor er det også oplagt at tage udgangspunkt i sommerens grøntsager, der har masser af smag og derfor ikke behøver særligt meget andet end en tur på grillen. Du kan både bruge asparges som i opskriften nedenfor, eller du kan bruge andre skønne sommervarianter som squash, majs eller tomater, alt efter hvad du lige har i køleskabet.

Grillede aparges med parmasanost

  • 4 personer
  • 4 T-bonesteaks – gerne med god tykkelse
  • Krydderrub (jeg brugte Flaming Dust fra Mill & Mortar)
  • 1 bdt. estragon
  • 150 g blødt smør
  • 1,5 tsk. bearnaiseessens
  • Groft kværnet peber
  • 500 g hvide eller grønne asparges (kan erstattes med andet sommergrønt)
  • Lidt olie til pensling
  • 50 g parmesanost
  • 1 spsk. smør
  • Salt, peber

Sådan gør du

Tag steaksene ud af køleskabet en halv til hel time, før de skal bruges. Krydr dem godt med din yndlings BBQ-rub.

Grill bøfferne, og vend dem jævnligt under stegningen. Stegetiden afhænger af bøffernes tykkelse og grillens temperatur. Grill dem gerne i fem minutter, lad dem herefter hvile i 10 minutter, inden du steger dem færdigt. Man kan typisk mærke på en bøf, om den er stegt færdig, men vil du være helt sikker, kan du stikke et stegetermometer i. Det skal vise ca. 56-58 grader for medium-rare.

 

Servér T-bonesteaksene med bearnaise-smør, grillet asparges med parmesan samt evt. nye eller bagte kartofler.


Bernaise-smør

Hak estragonblade, og vend dem sammen med smør, bearnaiseessens og friskkværnet sort peber. Du kan også give det et nip flagesalt, men bemærk at smørret også bidrager med salt.

Grillede asparges med parmasan

Ved brug af hvide asparges, skal disse skrælles først. Skyl asparges grundigt, tør dem, og skær dem på langs, hvid der er tale om tykke asparges.
Pensl dem med olie, og grill dem, til de er møre, men stadig har bid. Skær dem evt. i mindre stykker (du kan også servere dem hele, hvis du foretrækker det) og vend dem sammen i en skål med smør, salt og peber.
Top med friskhøvlet parmesan.

Voila! 

Magasin.dk bruger cookies for at give dig en bedre oplevelse gemmer vi dine informationer om dit besøg på magasin.dk Læs mere