Magasin Onlineshop - Køb dine varer og gaver online
Indkøbskurv
0
0 varer lagt i indkøbskurven
ajour-Floedebolle_med_gloegg
Opskrift

Flødebolle med gløgg marcipan og mørkchokolade

Flødeboller er altid et sikkert hit – også i julen! Vi giver dig her opskriften på, hvordan du giver den klassiske flødebolle et skønt lille twist af jul!

Julen er hjerternes fest, og for mange bruges den til at hygge sig og skabe minder sammen med dem, vi holder af. Maden spiller en vigtig rolle – og i de fleste køkkener er der faste traditioner for valget af mad, samtidig med at der bliver eksperimenteret med nye lækre julegodter. Vil du overraske dine julegæster med en lækker godbid, får du her en opskrift, der med et skønt, lille twist af jul giver de traditionelle flødeboller kamp til stregen - vi garanterer, at de lækre flødeboller får ’englene vil synge’.


Opskrift til 4 personer

  • Bund
  • 100 g Summerbird marcipan

Bund
Marcipanen rulles ud mellem to stykker bagepapir i 1 cm’s tykkelse og fryses. Stikkes ud i cirkler med fx en udstikker eller et vandglas og løftes af.

Sæt til side.

  • Krydderimix
  • 1 blød kanel stang
  • 2 laurbærblade
  • 2 peberkorn
  • 1 allehånde
  • 1 stjerneanis
  • 1 kardemommekapsel

Krydderimix
Saml alle krydderier og blend til et helt fint pulver på en krydderi kværn.

  • Gløggskum
  • 1 dl vand
  • 1 dl glukose
  • 200 g sukker
  • 1 dl æggehvider
  • 1 g salt
  • 12 g krydderi mix
  • 2 g citronsyre

Gløggskum
Kog vand, glukose og sukker op til 118°.

Pisk imens æggehviderne let stive.

Hæld sukkerlagen langsomt ned til æggehviderne under piskning i en tynd stråle,

så du laver en marengs. Pisk marengsen sej og kold ved høj hastighed.

Fold krydderimiks, salt og citronsyre i under piskning.

Kom på sprøjteposer.

  • Mørk chokolade
  • 200 g mørk Magasin chokolade 70%
  • 20 g kakao smør

Mørk chokolade
Smelt chokolade og kakaosmør i en skål over et vandbad.

Varm blandingen op til 50°.

Køl den ned til 28° under omrøring og herefter op igen til 30°.

Afslutning

Spred marcipanbundene ud på en rist med god plads imellem dem.

Sprøjt gløggskummet op på bundene. Køl flødebollerne af.

Når disse er kolde overtrækkes de med chokoladen og drysses med frysetørrede hindbær, urter, blomster og et par saltflager.


Opbevares køligt, men ikke på køl.


Velbekommen!

Har du spørgsmål?
Online
33 18 20 05

Man. - Fre: kl. 09.00 - 22.00

Weekend: kl. 10.00 - 22.00

Forretninger
33 11 44 33

Man - Fre: kl. 10.00 - 17.00

Weekend og helligdage: Lukket

1
Magasin.dk bruger cookies for at give dig en bedre oplevelse gemmer vi dine informationer om dit besøg på magasin.dk Læs mere